Motosikletli Sürücü Levhaya Çarptı Motosikletli Sürücü Levhaya Çarptı

GÜNAYDIN..
Yarın merhum Şevket DEMİREL’in ölüm yıl dönümü..
Kabri Nur, mekanı cennet olsun..
Dr. İnş. Yük. Müh. Şevket DEMİREL..
   Siz bu dünyadan ahirete intikal edeli tam 8 YIL oldu.. Gerçekte siz ölmediniz.. kalbimizde yaşıyorsunuz.. eserlerinizin hepsi ayakta.. hayırlarınız hizmette.. Tavsiyeleriniz kulaklarda.. güzel varlığınız unutulmadı ve asla unutulmaz.. yaşadığınız süreçte hep “ yapacağınız bütün yatırımlar İçin öncelikle ilinizi düşününüz” sözünüz kulaklarımızda.. iş, aş, üretim, gelecek düşünceleriniz kafamızda.. vatan, millet, bayrak ve ülke sevgisi kalbimizde.  Sizlerin  “olmazsa olmaz” düşüncelerinizdeki sanayi, üretim, ağaç sevgisi, tabiat ve doğa aşkı hedefleriniz kafanızdaki parlak düşünceleriniz, zeka yapınız, kararlı tutumunuz, hayırsever özelliğiniz, disiplinli yaşamınız, yatırım yapma gayretleriniz, bizlere hep güzel örnekler oluşturdu..
   “Disiplin kültürden üstündür” , “En iyi karar; anında verilen karardır”, gibi sözlerinizde topluma iletilen güzel sözlerdir..
   Siz asla unutulmazsınız.. zihinlerde yer eden ve ağlarken örnek alınacak olan kültürlü, yatırımcı, üretimi, müteşebbis ruhlu insani yapınızla ölümsüz saygı ve sevgiye layık ender insanlardansınız..
   SAYGIDEĞER büyüğümüz; sizlerin önderliğinde kurulan ; ORMA A.Ş , GÖLTAŞ A.Ş , ZGÖLTAŞ HAZIR BETON , ELMATAŞ A.Ş , GÖLTAŞ ENERJİ  vs. vs. hepsi çalışarak üretiyor ve ülke yatındaki yerini alıyor.. Bu dünyada yaşam süreci çok çok önemli değildir.. önemli olan yaşadığınız süreçte kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkenize faydalı hangi hizmetleri yapmış olduğumuzdur. En önemliside öldükten sonra nasıl anılacağınızdır..sizler imkansızlıkların hüküm sürdüğü bir devrede yani 1950 de İTÜ’den yük.inş. Mühendisi olarak mezun olduktan 3 ay sonra Isparta’ya lise öğreniminin açılması hangi zorlukları aştığınızın işaretidir..
     Sizler aramızdan ayrıldıktan sonra bütün dünyada ve ülkemizdeki çok farklı gelişmeler oldu. 2020’nin ilk aylarında bütün dünyada hızlı yaygınlaşan korona virüs nedeni ile  “dünyada pandomim dönemi” başladı.. Rusya-Ukrayna savaşı, komşu ülkelerdeki iç karışıklıklar nedeni ile 5 milyon seviyesinde sığınmacının ülkemize gelmesi, 6 Şubat 2023 de merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilde zarar veren 7,6 şiddetindeki depremin oluşu neticesi ülkemizde ağırlıklı  sosyal ve ekonomik değişiklikler oldu..Ayrıca ülkemizde çok partili dönem olan 1946 yılından itibaren siyaset git gide yozlaştı.. nerede ise “siyaset=menfaattir” ilkesi hakim oldu, geçim zorlaştı, toplumda saygısızlık, gençlerde  kararsızlık, insanlarda vefasızlık, hızla artmaya başladı..ülkemiz 2018 de parlementer sistemden “Başkanlık sistemi”ne döndü..ülkemizde bunlar ölü iken dünya  26 Aralık 1991 tarihine kadar iki kutuplu bir siyasi yapı iken Sovyetlerin bölünmesi ile tek kutuplu bir yapıya dönüştü..ülkemiz ; Tarım, üretim, sanayileşme, yatırım, ekonomi, hukuk, eğitim ve güvenlik gibi birçok konuda Avrupa ülkelerinin tamamından ve hatta Japonya , Güney Kore ülkelerinin bile çok gerisinde kaldı..ülkemizde milli gelir açısında ilk yüzde yirmi nüfus toplam milli gelirin tam yarısını alırken son yüzde yirmi nüfus milli gelirin yüzde beşini akar hale geldi..ülkemizde suç ve suçlu oranları hızla artmakta olup ülkemizdeki ceza evleri kapasitesi 295702 iken mahkûm sayısı 323000 oldu…