Genç çiftin, nişan alışverişinden döndükleri sırada kaza yaptıkları bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Burdur-Fethiye karayolu kuş gözlem evi yakınlarında meydana gelen kazada, Metehan Aydın idaresindeki 32 E 2085 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bariyerlere çarptı, ardından refüje giren araç takla atarak karşı şeritten gelen Ali Ç. idaresindeki 15 AC 644 plakalı kamyonetle çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobilde bulunan Metehan Aydın, Esra Kartal ve Mert Kartal’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kamyonette sıkışan şoför Ali Ç. ve yolcu Adem İ. ise itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkarılarak, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Nişan Alışverişinden Dönüyorlardı

Kazada hayatını kaybeden Metehan Aydın’ın yaklaşık bir yıldır Burdur Cezaevi’nde infaz koruma memuru olarak görev yaptığı öğrenildi. Metehan Aydın’ın Esra Kartal ile sözlü olduğu ve Esra Kartal’ın kardeşi Mert Kartal ile birlikte akşam yapacakları nişan töreni için Burdur’dan alışverişten döndükleri sırada kazanın yaşandığı bildirildi.

Metehan Aydın, Esra Kartal ve Mert Kartal’ın vefat haberini alan yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Cenazeler, olay yeri ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın

Kaza haberini alan Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutan Yardımcı Albay Engin Hatipoğlu ile birlikte olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üzücü bir trafik kazası ile karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Burdur istikametinden gelen bir otomobilin refüjü aşarak karşı şeride geçip kamyonetle çarpışması sonucu 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 2 vatandaşımızın da yaralandığını üzülerek ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız şu anda Burdur Devlet Hastanesi’nde, onlara da acil şifalar diliyorum. Üzücü bir durum. Hastanede yaralılarımıza gerekli müdahale yapılıyor. Bu tür kazaların bir daha olmamasını temenni ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur