Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Balkırı Köyü’nde yaşayan genç girişimci Hilal Çevik, köyün meyve bahçelerinde gördüğü israfı fırsata çevirerek büyük bir başarı hikayesine imza attı.

Her şey, meyve bahçelerinde boşa giden elma, cennet hurması, erik ve şeftalileri değerlendirme fikriyle başladı. Doğal güneş ışığında kuruttuğu meyveleri sosyal medya üzerinden tanıtma fikrini hayata geçiren Hilal, “Hilalin Kuru Meyveleri” adlı markasıyla kısa sürede dikkat çekti.

Sadece kuru meyve üretimiyle kalmayan Hilal Çevik, sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdi. Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla “Çikolata mı, kuru meyve mi?” sloganıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Özellikle çocuklar için hazırladığı özel kuru meyve kutuları büyük ilgi gördü.

Hilal’in yaz boyunca özenle hazırladığı meyveler, kış aylarında sosyal medya üzerinden satışa sunuluyor. Bu girişimiyle hem ekonomik olarak kazanç sağladı hem de yerel üretime katkıda bulunarak bölgesine değer kattı.

Ocak Ayından İtibaren Binlerce Ehliyet İptal Edilebilir
Ocak Ayından İtibaren Binlerce Ehliyet İptal Edilebilir
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi