Kurum, işverenler ile iş arayanları buluşturmanın yanı sıra girişimcilerin iş yerlerini açmalarını sağlayarak işsizliği azaltıyor.

Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret

Mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programları ile işsizlerin mesleki niteliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Özellikle özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına da katkı sağlanıyor.

İŞKUR'un, işini kurmak isteyen engellilere 400 bin lira, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar sağlayacağı hibeden faydalanmak isteyenler, başvurularını 7 Haziran'a kadar yapabilecekler.

Kurum, engelliler için hibe miktarını 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltmişti.

Yeni dönem hibe programları için başvurular başladı. Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle 7 Haziran'a kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler.

İŞKUR tarafından, engellilerin kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 2014 yılından bugüne kadar 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek aktarıldı. Aynı dönemde, eski hükümlülere de 2 bin 746 proje için yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur