Altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yatırımcıların "Altın almalı mıyız?" sorusunu sorması üzerine Memiş, önemli uyarılarda bulundu.

Lastiği Patlayan Otomobil Kontrolden Çıktı Lastiği Patlayan Otomobil Kontrolden Çıktı

Sahte Altın Tehlikesi

İslam Memiş, özellikle yaz aylarının gelmesiyle başlayan düğün sezonunda artan sahte altın satışlarına dikkat çekti. İnternet üzerinden gerçekleştirilen satışlarda, gerçek altın görünümünde gümüş veya bakır içerikli sahte altınların piyasaya sürüldüğünü belirtti.

Sahte Altını Ayırt Etmek Zor

Vatandaşların bu sahtekarlığı çıplak gözle ayırt etmesinin neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan İslam Memiş, canlı yayın sırasında gerçekleştirdiği altın testiyle sahte altınların nasıl anlaşılabileceğini gösterdi. Memiş, mihenk taşına sürtülen altının, 22 ayar suyu ile test edildiğinde hemen silinmemesi gerektiğini ifade etti. Ancak, vatandaşların bu testi yapma imkanının olmadığını ve dolandırıldıklarını genellikle geç fark ettiklerini söyledi.

Yasal Düzenleme Şart

Memiş, tüketicilerin korunması adına yasal düzenlemelerin şart olduğunu ve bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Yatırımcılara da sahte altın konusunda uyanık olmaları ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulundu

Kaynak: Haber Merkezi