Isparta’daki Mali Müşavirler ve Muhasebeciler, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek acilen çözüm istediler.

Kaymakkapı meydanında toplanan meslek mensupları, taleplerini sırlayarak ‘sesimizi duyan yok mu’ diye haykırdı.

Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Karaca, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Basın Mensubu Arkadaşlarım;

Mali Müşavirlerin lerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi, haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesi için ülke genelindeki haykırışımızın karşılık bulması ve kamuoyu ile paylaşacağımız basın açıklamamıza katılmanız ve bizlere destek olmanız nedeniyle hoş geldiniz der hepinize çok teşekkür ederim.

Bütün angaryalara, kamu’nun birçok işlerinin tarafımıza yüklenmesine daha fazla tahammül edecek halimiz kalmadı. Masa başında hasta olmak, daha fazla dert sahibi olmak, iş başında ve işyerinde stresten ölmek istemiyoruz.

Bir Camia 7 ‘Sinden 70’ine

“Sesimizi duyan yok mu “ diye bağırıyor…

Oralı Olan Yok..

Önceden Mart ayı vergi ayı denirdi. Mart ayı gelince her esnaf muhasebeciye gider hesabını, kar’ını / zararını, algısını vergisini hesaplatır. Muhasebecisinin doldurduğu Beyannamesini alır kendi elleri ile vergi dairesine götürür, tahakkuku fişini kestirir, ilk taksitini hesaplatır o ay içinde ödemesini yapardı.

Vergi ayı olan mart ayında başka yere senet verilmez, çek düzenlenmez, başka borca girilmezdi. Çünkü o ay vergi ödeme ayı idi.

Muhasebecilerde mart ayına gelirken sanki düğüne derneğe hazırlanır gibi hazırlanırlardı.

Muhasebeciler açısından o günler çok gerilerde kaldı. Adı Geçici vergi olan ama bir türlü geçmeyen ve bitmeyen Vergileri tahakkuk ettirmeye devam etmekte iken bir de Enflasyon Muhasebesi çıktı karşımıza. Sadece NİSAN ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde 56 Beyan ve Bildirimin verileceği açıkça görülmektedir.

Şimdilerde neredeyse her gün bir verginin beyanın veya ödemesinin son günü. Bu iş yoğunluğunda ücret tarifeleri enflasyonun altında kıdım kıdım artırılırken, her yıl yeni yükümlülükler, tarifeler yayınlandıktan sonra yeni işler, güçler. Anlayacağınız yeni yeni angaryalar.

Bu günlere kadar yapılan serzenişlerimize ve haklı taleplerimize ilgisiz kalınması tüm camiayı canından bezdirmiş hale getirdi.

Gelinen bu noktada Mali Müşavirler eleman bulmada güçlük çekerken, her işe kendileri yetişmeye, yetiştirmeye çalışıyorlar.

Mali Müşavirler canına tak etme noktasındalar. Ülke genelinde daha gür sesler çıkarmaya başladılar.

Açık ve net olarak bir kamu görevi gören, elektronikleşme ile daha önceden devletin yaptığı bir çok iş ve işlevi üstlenen Mali Müşavirlerin haklı davalarının ekmek davası dışında bir siyaset olmadığını belirtmek isterim.

Çiftçilere Sıfır Faizli Kredi İmkanı Çiftçilere Sıfır Faizli Kredi İmkanı

Muhasebe camiası dışındaki diğer kişi, kurum ve kuruluşlar muhasebecilerin rakibi veya karşısında olanları değil. Bilakis birer paydaşıdır. İş ortağı, kader ortağıdır. Yetkililer bir kez olsun muhasebecilerin pencerelerinden bakabilirler ise durum daha net anlaşılacaktır.

Meslektaşlarımızın haklı davasında / mücadelesinde hepsinin el birliği içinde omuz omuza olmaları halinde seslerinin daha gür çıkacağı gibi taleplerimiz de karşılıksız kalmayacaktır diye umuyorum.

Haklı mücadele içinde olan tüm muhasebe emekçilerini kutluyor. Hepsini saygıyla sevgiyle selamlıyorum”.

Haber Merkezi