SEDAT  CİCAN – 03.09.2023

                03 EYLÜL 2023 parlak  zaferler günü  oldu.

                -Önce, Isparta 32 Spor,  İzmir’de ilk deplasmanında  Menemen’i 1-0 devirmeyi başardı.

Isparta’da işyerine ilginç saldırı Isparta’da işyerine ilginç saldırı

                -Sonra filenin sultanları,  milli  kızlarımız voleybolda ÇEV Avrupa şampiyonu oldu.

                -Aynı saatlerde Fenerbahçe, Ankaragücünü başkentte yenerek süper ligde,  lider oldu.

                Çünkü  : “ZAFER, zaferlere inananlarındır.”

Pazar günü saat 20.00 ile 24.00 arasında spor dolu saatler yaşadık. Hangi zaferi izleyeceğimizi bilemeden oradan oraya,  kanal kanal gezdik. Ve tüm ayrıntılarıyla konuları öğrenmeye çalıştık.

                Önce Isparta 32 Spor'dan başlayalım. Geçen hafta lige kötü başlayan pembe-yeşillilerimiz evdeki Soma mağlubiyetinin  moral çöküntüsünü atlatmak için Hakan Hayati Karaca nezaretinde çok sıkı, disiplinli ve moral motivasyon yüklü idmanlarla, ege derbisine hazırlandı.

Ve Hakan  hoca maça hazırlanırken dedi ki : “Biz iyi bir ekibiz. Yetenekli ayakların, kötü futbol oynamaya hakkı yok, çıkın adam gibi oynayın, takım olun,  başaracaksınız.”

Çıktılar, pembe-yeşil ve beyaz  formayla  oynadılar ve hep birlikte başardılar. Ne mutlu.  (Siyah formatlı formayı giymeseler olur artık…)

Hafta içi  yolda, sokakta, kafede, fırında görüştüğümüz futbol severlerin İzmir’deki maçtan  hiç umutları yoktu ve  -farklı yenilebiliriz-  diyorlardı. Ümitsiz vaka diyenler bile oldu… Çıkmadık candan,  ümit kesilir mi? Kesilmez  elbette…

Bizler ümidimizi koruyup, “lig yeni başladı beyler, dün bir,  bugün iki… Biraz sabırlı olmak lazım. Gelecekle ilgili konuşmak için henüz çok  erken. Takıma adaptasyon için süre lazım ” diye  teselli ettik, insanları.  

Nitekim… Telafi maçı olabilecek Menemen maçında bizim  kahramanlarımız aslanlar gibi oynadı, başarma inancıyla rakibin üzerine gitti ve müsabakanın  16. Dakikasında defanstan kopup gelen genç  kardeşimiz  Halil Duman fileleri  duman edip,  havalandırınca Menemen ilçe stadında hava buz kesti…  Halil’in bu  golü, ( skor avantajının,  saha ve seyirci avantajının 1-0 önüne  geçmesi demekti. Akdeniz kasırgası,  egeyi sarstı. Bu gerçek…)  İlk devre bu skorla bitti.

2. devrede de iyi savunma ve  iyi  mücadele eden Isparta 32 spor,  150 milyarlık bütçeli  Menemen de olsan, şampiyonluğa da oynasan, yaş ortalaman 25.2’ de  olsa, tecrübe abidesi de olsan  sahada daha iyi olan kim ise o,  maçı kazandı ve evine şen şakrak  döndü.

2. Ligde,  4 milyon euroluk değere sahip olmak,  her şeye sahip olmak değil demek ki… İnanç-hırs-mücadele-taktik-inat-tempo-disiplin gibi  sosyal ve kültürel  pek çok,  etkenler  lazım.

 Helal olsun size gençler. İlk deplasmanda aldığınız 3 altın puan gelecekteki parlak zaferlerin ilk öncü habercisidir, mutlaka. Yolunuz açık olsun. Ve diyoruz ki : özlediğimiz,  giyinme – soyunma  odası resimlerini her hafta görmek ve yaşamak istiyoruz.

İzmir’de o heyecan ve mutluluğu yaşayanlara ne mutlu. Galip gelmenin zevkini deplasmanda yaşadığınız için kendinizi  çok şanslı sayınız.

Emeği geçen herkesi ve her kesimi candan kutluyoruz. Bir avuç diyebileceğimiz yürekli, fedakar 32 gençlik taraftarının katkılarını belirterek.

Haydi Isparta 32 Spor Camiası. Aynı başarma inancını  bu haftaki Denizlispor maçında  da bekliyoruz. 

Isparta 32 Sporla ilgili son notumuz da şu olsun. Geçen haftaki tribün  yazımızda “ Bu ligin altından,  daha çok sular akar”  diye belirtmiştik. Şu 2. Haftada alınan skorlara göz atın,  ne dediğimizi anlayacaksınız, efendim. Favori takımlar tepetaklak, zayıf dediğiniz takımlar sürpriz yapmışlar.

Gelelim milli voleybolcu kızlarımız,  filenin sultanlarına. Brüksel’de düzenlenen 2023 ÇEV. Avrupa şampiyonasında Sırbistan’ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldular. Hepimize büyük sevinç yaşattılar.  Tebrik ediyor ve tüm Türkiye’ye yaşattıkları bu onur ve gururdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ya Fenerbahçe. Süper ligde, dolu-dizgin gidiyor. Hayırlı yolculuklar.

                        Saygılarımızla.