SEDAT  CİCAN – 10.09.2023

                Menemenspor  fatihi  Isparta 32 spor, evinde  Denizlispor’u  2-1’le avladı.

                2. lig kırmızı gurupta, 3. Hafta maçı için yeşil-siyahlı, 21 yaş ortalaması olan  Denizlispor önüne çıkan Pembe-Yeşilli gençlerimiz her iki yarıda iyi futbol oynayarak zaman zaman pozisyonlar vererek sıkıntı çekse de, rakibini  evine puansız uğurladı. 9 bine yakın seyircinin tıklım tıklım doldurduğu Atatürk stadında  400 kadar da Denizli’den gelen yeşil cephe taraftar gurubu vardı.

Başdeğirmen: Daha fazla hizmet alacağız Başdeğirmen: Daha fazla hizmet alacağız

                 Tribünlere taraftarlar büyük renk katarken, ezeli rekabet sahada ise mükemmel  geçti.  Genç-koşan-diri iki takımın ortaya koyduğu hırs-tempo-mücadele ve kazanma azmi ilimizde son yıllarda oynanan en çekişmeli ve iddialı maç olarak tarihe geçti.

 Isparta 32 spor sahaya “Yasa dışı bahise kırmızı kart” pankartıyla çıktı.  Maçı Isparta Milletvekilimiz  Mehmet Uğur Gökgöz, Denizli milletvekili Sema Silkin Ün, Valimiz  Aydın Baruş’ta izledi. 

                Gaziantep bölgesi hakemi Erdem Demirtaş’ın saat 19.00’da başlama düdüğüyle Denizlispor, Isparta ceza alanı üzerinde daha, 19. Saniyede faul atışı kazandı ancak iyi değerlendiremedi. 2. Dakikada rakip Emre Burgaz’la etkili oldu ancak yine  sonuç çıkmadı. İlk şokları atlatan pembe-yeşilliler,  8. Dakikada sahanın yıldızlarından Samet’in ara pasını Mehmet K.Durmuş  iyi değerlendiremedi, golden oluverdik…

                Maçta dengeyi kuran Isparta 32 spor kora kor, dişe diş mücadele etti. Sert geçen maçta Denizlisporlular sık sık sakatlanma bahanesiyle zamana oynadılar hakem de bu oyalamalara prim tanıdı. 37. Dakikada Denizlispor korner kazandı ancak Alp Tutar topu iyi bloke etti. Devre bitiyor derken bizim gençler sağ kanattan aktılar. Samet Karakoç’un nefis ara pası Denizli defansından Muhammet ve Emirhan’ın arasından geçti Muhlis İstemi’nin önüne düştü  ancak topa vurmakta gecikince yine  golden olduk. Ve ilk yarı 0-0  bitti.

                Golsüz maç, aynen meyvesiz ağaca benziyor ya… 

                2. DEVREDEN ÇOK ÜMİTLİYDİK.

                 Yanılmadık,  öyle de oldu. Hakan Hayati Karaca hocamız  yorulan Caner’in yerine Cemal’i oyuna aldı. (Orta saha- forvet bağlantısı için bu değişiklik) çok  yerinde oldu. Cemal’in final pasları gözlemlendi ve de 51. Dakikada özlediğimiz ve beklediğimiz gol geldi.  Sol kanatta Osman Torun - Ömer Çiçek AŞ’nin nefis paslaşması sonucu Denizlispor ceza alanına düşen topa müthiş  vuran Muhlis İstemi rakip fileleri havalandırdı ve stat inledi. Gol,  ekip çalışmasının bir ürünüydü. 

                Golle birlikte, taraftarımız  “YEŞİL-PEMBE, ŞAMPİYON ISPARTA” tezahüratlarıyla (yeşil cepheyi)  susturdu. 12. ADAM desteği buydu işte… Her zaman da böyle olmalı. 

                58. dakikada, ilk  golde olduğu gibi yine soldan Denizli ceza sahasına aktık. Çiçek’in ortasına  Muhlis iyi vuramadı ve 2. Golden olduk. 67. Dakikada Isparta 32 spor defansı arkasına atılan topu iyi yakalayan Bekir Turaç Denizlisporun beraberlik sayısını kaydetti.  (1-1)  Bu şok ve  beklenmeyen gol bizim gençleri bir süre  bocalattı. Üst üste Denizlispor forvetleri (Deniz ve Berkant)  2 pozisyonda gol bulmayı beceremediler. Yeşil cephe kahroldu.

SEN MİSİN,  2 GÜZELİM GOLLÜK POZİSYONU HARCAYAN…

                Gol öyle atılmaz böyle atılır diye bizim gençler  atağa çıktılar,  77. Dakikada. Osman Torun-Cemal paslaşmasında top yine Denizli ceza alanı üzerine düştü bu kez Mehmet Küçükdurmuş topa öyle sert  bir vuruş yaptı ki,  top füze gibi,  gitti köşeden  filelere takıldı.2-1 ( Forvetimiz K.Durmuş böylece  ilk golünü kaydetmiş oldu.)  Saha içi bayram yerine döndü. Golden sonra rölanti  dakikalar yaşandı.

 90 dakika ah ve vah’larla bitti. Hakemler maçı 5 dakika uzattılar. Uzatma dakikaları bitmek bilmedi bu kez… Uzatmalarda 3 sarı kart, 1 tehlikeli geri pası, kalecimiz Alp Tutar’ın nefis bir kurtarışı ve bir kornerle maçı tamamladık amma  yürekler ağıza geldi. Ve maç bittiğinde derin bir ohhh,  çekebildik. Elbette çok koşanlar  yoruldu, hata yaptı ancak, rakibe son dakikalarda bu pozisyonları vermemek gerekiyor. Dikkat…

   (Uzun sözün  kısacası şu ki,  Batı  Akdeniz’in temsilcisi  ev sahibi Isparta 32 sporun  fendi, Egeli, süper lig görmüş  850 bin euroluk Denizlisporu  yendi.)

İşin diğer bir anlamı da  şudur, evdeki maçlarda kolay kolay teslim olmak,  artık yok. Taraftar desteğiyle rakipten fazla koşup,  diri bir mücadele, hırs -takım ruhu  ortaya koyup kazanmaya devam edeceğiz. Soma maçı bir kazaydı ve çok dersler verdi. (NOT: Soma maçını izlemediyseniz önemli değil. Ancak ISPARTA 32 SPOR-DENİZLİSPOR maçını izlemeyen veya  izleyemeyenler, inanın futbol adına çok şeyi kaçırdılar) diyebiliriz.

SAHANIN YILDIZLARI MI?

                Isparta 32 sporda ilk 45’te sahanın yıldızı Samet Karakoç ve Muhlis İstemi  olurken, 2. Yarıda ise Ömer Çiçek-Osman Torun ve Alp Tutar oldular.  Aferin gençler,  aynı hızla devam.

 Rakip Denizlisporda ise Bekir Turaç-Emre Burgaz’dı. Etkili oynadılar. Eğriye eğri, doğruya doğru…

95 dakika sonunda ne mi oldu. Isparta’da elbette  büyük sevinç vardı  ve Denizli cenahında ise büyük üzüntü yaşandı.  Zira Denizlispor,  3 maçta 1 puan kazanabilmişti ve ligde kırmızı çizgide  ( 17. sırada) yer aldı.

CENTİLMENLİK ÖRNEĞİNE BAKINIZ. 

Maç sonu Isparta 32 spor kulüp başkanı Gültekin Özdemir ve yöneticiler Denizlispor tribünlerine giderek jest yaptılar, RAKİP TARAFTARLARI,  aileleriyle birlikte  alkışladılar,   yeşil cephe taraftarları da “Denizli,  size deplasman değil” tezahüratlarıyla karşılık verdiler. Futbolda centilmenlik, fair - play işte buydu. Tebrikler.

                Evet, 3 altın puan bizim gençlerin oldu. Kutluyoruz. Ve bu galibiyet Isparta 32 sporu 3 haftada 6 puanla ligin 4. Sırasına çıkardı. Devam, devam… Yüksel ki, yerin bu değildir.

                SIRADAKİ  ZOR DEPLASMAN… 

 Şimdi sırada çok zorlu ve çok çekişmeli geçmeye aday  İstanbul’daki  Sarıyer maçı var. 16.09.2023 CUMARTESİ günü. Gündüz maçı saat 16.30’da…

 Umut Bulut-Engin Bekdemir-Uygar Mert Zeybek-Tarık Çamdal  ve Barış Başdaş gibi tecrübeli ve süper ligde top koşturmuş   oyuncular topluluğu Sarıyer’e deplasmanda  bir sürpriz yapsak iyi olmaz mı?  Haydi gençler. Hepinize güveniyoruz.

Sizler zoru seviyorsunuz. Bizi de alıştırdınız buna.

Bahtınız ve yolunuz açık olsun.

                                                             Saygılarımızla.