Isparta’nın spor hayatında dönüm noktası olacak dev proje için geri sayım sona erdi. AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Atatürk Stadı’nın modernizasyonu ve 6 Mart Spor Salonu’nu da kapsayan spor kampüsü projesine dair kritik tarihleri ve detayları kamuoyuyla paylaştı.

Hem Maçlar Oynanacak Hem İnşaat Sürecek

Sürücüleri ve taraftarları en çok düşündüren "Maçlar nerede oynanacak?" sorusuna Milletvekili Gökgöz açıklık getirdi. Stadın açık tribün kısmının yıkım çalışmalarının bu ay sonu itibarıyla başlayacağını belirten Gökgöz, lig maçlarının oynandığı sırada inşaatın aksamadan devam edeceğini, sürecin taraftarları mağdur etmeyecek şekilde planlandığını ifade etti.

15 Bin Kapasite ve Ispartaspor’a Sabit Gelir

Yeni projenin sadece bir stadyum değil, Ispartaspor için bir mali kaynak olacağını vurgulayan Gökgöz; “Yeni stadyum yaklaşık 15 bin seyirci kapasiteli ve modern standartlarda olacak. Stadın alt kısmına inşa edilecek dükkanlardan elde edilen tüm gelirler, şehrin markası Ispartaspor’a aktarılacak. Tesis sadece maç günleri değil, sporun her dalına hizmet verecek şekilde tasarlandı.” dedi

Yol Değil Adeta Park Yeri!
Yol Değil Adeta Park Yeri!
İçeriği Görüntüle

İhale Tamam, Yapım Haftaya Başlıyor

Muğla gibi illerdeki örnek projelerin incelendiğini ve Isparta’ya en yakışan modelin seçildiğini belirten Milletvekili Gökgöz: "İhale sürecimiz tamamlandı. Önümüzdeki hafta içerisinde 6 Mart Spor Salonu ile birlikte stadyum projemizin yapımına resmen başlıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ile koordineli şekilde şehrimizi sporun merkezi yapmaya kararlıyız" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi