Isparta'da Bugün Kaybettiklerimiz 19 Mayıs Isparta'da Bugün Kaybettiklerimiz 19 Mayıs

Isparta gibi genellikle kış aylarında kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde, şubat ayının gelmesine rağmen hala kar yağışının görülmemesi, geçmiş yıllardaki kar manzaralarını hatırlatıyor ve endişe yaratıyor. Özellikle geçen yılın aynı döneminde Yalvaç ve Yenişarbademli ilçelerinde kar yağışının yaşanmış olması, bu yılın kuraklığı ve karın gecikmesiyle karşılaştırıldığında dikkat çekici bir durum olarak öne çıkıyor.

Aynı şekilde geçmişe dönüp hatırlandığında 2022 yılının 7 Şubatında Isparta Valiliği kar nedeniyle okulları 5 gün tatil etmişti. Ancak ne olduysa geçen yıl ve bu yılda aynı tarihte kar Isparta'da görülmedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Isparta'da bu hafta boyunca sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve yağış beklenmeyecek. Ancak, Isparta'nın  sınır ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının hala 6 ve 7 santimetreyi aşmadığı belirtiliyor. Bu durum, kuraklık ve iklim kriziyle mücadele edilen günlerde, bölgenin kuraklıkla boğuştuğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Isparta'da ise bazı bölgelerde kar yağışı olsa da etkisinin sınırlı kalması, kar yağışının ne zaman başlayacağına dair merakı artırıyor. Bu durum, vatandaşı iklim değişikliği ve doğal dengeler üzerindeki etkileri hakkında daha fazla endişelenmesine neden oluyor. Öyle ki geçen cuma namazının ardından vatandaşlar toplu bir şekilde yağmur duası etti.

Haber/ Ali Rıza Cesur