Isparta'da ilgi çeken yerlerden  biri de Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı Kilim Müzesi. 2022 yılına ait ziyaretçi sayıları, müzenin ne kadar popüler ve çekici olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

2022 yılı boyunca ortalama olarak 60 binin üzerinde ziyaret aldı. Ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu yerli turistlerden oluşuyor.

Eski ve yeni başkanların borç tartışması Eski ve yeni başkanların borç tartışması

Müze, 2013 yılından beri kapılarını ziyaretçilere açıyor ve Türkiye'nin önde gelen etnografya müzelerinden biri olarak biliniyor. 10 katlı ve 3 bin 200 metrekarelik bir alana yayılan müzede, 10. katın seyir terası dışında diğer katlar sergi alanları olarak kullanılıyor.

Müzede Isparta halıları başta olmak üzere Ladik, Döşeme Altı, Kars, Avanos, Milas, Şirvan, Yahyalı, Taşpınar ve Arapça duvar halıları gibi çeşitli türlerde 190 el dokuma halı ve 430 kilim sergileniyor. Bunun yanı sıra yöresel kıyafetlerden, eski silahlara, kesici aletlerden tarım araçlarına kadar çeşitli etnografik ürünler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Müzenin en ilgi çekici sergilerinden biri ise Isparta'nın ünlü gülü ve gül yağı üretimine dair olan bölüm. Gül yağı üretiminde kullanılan aletlerden gül yağı şişelerine kadar pek çok detayı içeren bu bölüm, Isparta'nın karakteristik özelliklerini yansıtıyor.

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı Kilim Müzesi, ziyaretçilerine zengin bir kültürel deneyim sunmaya devam ederken, 2022 yılında elde ettiği yüksek ziyaretçi sayısıyla da Isparta'nın önemli bir turistik destinasyonu olarak konumunu koruyor.