Belediye Meclisi İmar Komisyonu, Şubat ayında Gülistan Mahallesi'nde meydan ve park düzenlemesi yapılmasına ilişkin kararına gelen 131 dilekçeli itiraz sonucu revizyona gitti. Başkan Günaydın, Gülcü Mahallesinde yapılaşmanın 7 kata çıkarıldığını müjdeledi.

Belediye Meclisi Haziran ayı son meclis toplantısında 6 Şubat'ta alınan Gülcü Mahallesi'nde meydan ve park düzenlemesi karan ile yapılan değişikliğe 131 adet itiraz dilekçesi konusu görüşüldü. Belediye Meclisi yapılan itirazla birlikte önce alınan karan değiştirdi. Buna göre Gülcü Mahallesi'nde 7 kat yapılaşmaya izin verildi, imar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy,"Komisyonumuzca yapılan inceleme ve araştırma sonucunda Gülcü Mahallesi'nde yapılan yeni imar düzenlenmesi ile Gülcü Mahallesi içinde mahalle parkı oluşturulması amaçlanmıştır.

''VATANDAŞLARIN EVLERİNİN CEBREN ELLERİNDEN ALINACAĞI KORKUSU YAYILDI"

Ancak yapılan bu düzenlemeye yanlış bir yorumlama yapılarak belirtilen alanda bulunan vatandaşların evlerinin cebren ellerinden alınacağı korkusu yayılmıştır. Oysaki bu alanda yapılan düzenleme sonucunda kimsenin mağdur olmaması ve hakkının korunması amacı ile belediyemiz sorumluluğunda uygulamanın yapılması karan alınmıştır. Gülcü Mahallesi'nin daha yaşanabilir olması amacı ile yapılan düzenleme ile yaklaşık 85 bin m2'lik alanda yapılan düzenleme ile revizyon imar planında 57216 m2 konut alanına karşılık 68.731 m2'lik konut yapılabilirken yeni düzenleme sonucunda konut alanı 50500 m2 olarak belirlenmiştir. Ancak 75.750 m2 inşaat hakkı verilmiştir.
 
' 'BÜYÜK KAZANIM SAĞLANDI"

Yapılan itirazlar ve komisyonumuzca yapılan yeniden değerlendirme sonucunda mahalle ve komisyonumuzca yapılan yeniden değerlendirme sonucunda mahalle için kazandırılması planlanan 7 bin m2'lik yeşil alana karşılık olarak mahallede uygulamanın hızlandırılarak mağduriyetin giderilmesi amacı ile belirtilen alanda konut alanlarında emsal 1,60 ve 7 kat yapılaşma haklan verilmesi ve adaların tep cephe karan verilerek yeniden düzenlenmesi uygun bulunmuştur. Yani burada hiç düzenleme yapılmasaydı 57 bin m2 arsalarına karşılık 68 bin küsur m2 inşaat yapacaklardı. Son düzenlemeye göre emsal 1,60 vererek arsa 57 bin m2'den 50 bin m2'ye düşmekle birlikte inşaat alanı yaklaşık 81 bin m2'ye çıkmıştır. Çok büyük kazanım sağlanmıştır" dedi.

''5 KAT OLSAYDI DAHA İYİ OLURDU AMA.."

Gülboy'un ardından söz alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,' 'Burada hiçbir mağduriyet yok. En küçük arsa sahibi bile bir mekâna sahip olabilecek duruma geoittik. 7 kat değil de 5 kat olsa bana göre daha iyiydi. Ama 7 kat verdik yeşil alan oranı bol olsun dedik, insanlar mağduriyet görmek istemiyor, biz de geçmek istemiyoruz" diye konuştu.

"BAŞKAN GÜNAYDIN VE MECLİS ÜYELERİ MAHALLELERİ GEZİP ANLATACAKLAR"

Öte yandan AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, halkta bir tedirginlik olduğunu ve onlarla görüşülmesinin daha iyi olacağını söyledi. Bunun üzerine Başkan Günaydın, "Emre, Sülübey, Hisar, Gülcü ve Sidre Mahallelerinde düzenlemeler yaptık. Bunu halka anlatmamız lazım. Anlatırken meydanlarda toplanalım. AK Partili meclis üyeleri de hep beraber mecliste yapak diye orada açıklama yaparlarsa bu daha düzgün bir hale dönüşür" şeklinde konuştu.