Oto yıkamanın yanı sıra oto iç-dış ve detaylı temizlik fiyatları arttığından dolayı son zamanlarda vatandaşların çoğu kendi imkanlarıyla araçlarını yıkamaya yöneldi. Isparta'da oto yıkama fiyatları son dönemde gözle görülür bir artış yaşadı.

2024 yılının ilk aylarından itibaren  Isparta'da iç ve dış temizlik için talep ücret 350 lira oldu. İç yıkam 200 lira dış yıkıama ise 150 lira olarak ücret alınıyor. Aynı şekilde aracın büyüklüğüne göre de fiyatlar değişiyor. Hafif ticari araçlarda iç ve dış oto yıkama ücreti 500 lira oldu. 

Isparta'da oto yıkama işi yapan Rahmi Danış, fiyatların arttığını belirterek; "Isparta'da iç ve dış yıkamadan ortalama olarak 350 lira ücret alınıyor. Bu da haliyle müşteri gelmiyor. Bizler 250 lirayua hizmet veriyoruz. Şuanda 350 lira gibi ücret karşısında yıkamacılar pek fazla iş yapamıyor. Vatandaşa ağır geliyor. Eskiden vatandaş oto kuaför için gelirdi. Şuanda oto kuaför hizmeti Isparta'da bitti denebilir. Kimse fiyatlardan dolayı oto kuaför hizmeti yaptırmıyor." dedi.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur