Isparta Müftülüğü vatandaşlara yönelik Hafızlık Pekiştirme Kursları açacağını duyurdu. Hafızlık Pekiştirme Kursları ile birlikte müftülük Hafızlık Yarışması da yapacak.

Isparta Müftülüğü: “Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, nazil olduğu günden itibaren hem sadırlarda ezberlenerek, hem de satırlarda yazılarak günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan koruna gelmiştir. Kur'an'ın ezberlenerek korunması bakımından hafızlık müessesesi büyük önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.

BELGELİ HAFIZ SAYISI 200 BİNE ULAŞTI!

Türkiye Cumhuriyeti’nde her yıl yaklaşık 10 bin kişi hafızlığını tamamlayıp başkanlıkça yapılan sınav sonucunda hafızlık icazet belgesini alıyor. 2023 yılı itibariyle bu belgeyi almaya hak

kazananların sayısı 200 bine ulaşmış durumda. Hafız vatandaşların bir kısmı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yaparken, yarıdan fazlası Diyanet’te görev yapmamakta.

HAFIZLIK YARIŞMASI VATANDAŞLARA YÖNELİKTİR

Isparta Müftülüğü duyurduğu yarışmanın, kurumsal olarak düzenlenen ve Diyanet personelini kapsayan yarışmalardan olmadığını belirtti. Düzenli olarak yapılan hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya dair değişik kurs ve yarışmalar düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, yapılacak olan bu yarışmanın daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların, hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile başkanlıkta çalışmayan vatandaşlara yönelik olduğunu açıkladı.

HAFIZLIĞI PEKİŞTİRME KURSLARI AÇILACAKTIR

2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak amacıyla düzenlenen yarışma için 2023 yılı içerisinde Hafızlığı Pekiştirme Kursları açılacak. Yarışma kadın ve erkeklere ayrı ayrı düzenlenecek. Kurslara katılmak isteyen vatandaşların Isparta Müftülüğü Din Eğitimi Birimine başvuru yapması, yarışmaya katılmak isteyenlerin ise 01 Ocak – 02 Şubat 2024 tarihleri arasında Isparta Müftülüğü Din Hizmetleri Birimine müracaat etmeleri gerekiyor.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI;

Yüreklere Su Serpen Haber 15 Yaşındaki Genç Kız Bulundu Yüreklere Su Serpen Haber 15 Yaşındaki Genç Kız Bulundu

Erkek ve Kadınlar:

- T.C. vatandaşı olmak

- 01 Ocak 2024 itibari ile 30 yaş üzeri olmak.

- Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmıyor olmak.

- Diyanet İşleri Başkanlığından emekli olmamış olmak.

- Yarışma; 5 cüz, 15 cüz ve 30 cüz olmak üzere üç kategoride yapılacaktır. Her yarışmacı bir kategoriden yarışmaya katılabilecektir.

- Yarışmaya 5 cüz veya 15 cüz kategorisinden katılacak olanlar, müracaat sırasında cüz aralıklarını belirteceklerdir.

- Yarışmacılar ikamet ettikleri ilden yarışmaya müracaat edeceklerdir.

- Hafızlık Belge şartı aranmayacaktır.