Isparta Belediyesi’nin yaz dönemi için semt sahalarında düzenlediği ücretsiz futbol kursları, yoğun ilgi görüyor. Hem çocuklar hem de aileleri mahallelerine kadar gelen futbol kurslarından memnun olduklarını belirtirken, kursa katılanlara futbolun temel becerileri öğretiliyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehre kazandırılan semt sahalarında yaz dönemi için ücretsiz futbol kursları düzenleniyor. Isparta Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nce 8-13 yaş grubuna yönelik düzenlenen yaz futbol kursları, mahallelerde yoğun ilgi görüyor. Şehir merkezine gelemeyen çocuklar mahallelerine kadar gelen futbol kurslarına katılırken, kursta antrenörler eşliğinde futbolun temel becerilerini öğreniyorlar.

Isparta'da TOKİ Konutları İçin Temel Açma Hazırlıkları Başladı Isparta'da TOKİ Konutları İçin Temel Açma Hazırlıkları Başladı

Yaz futbol kursunun devam ettiği adreslerden biri de Çünür Mahallesi’ndeki semt sahası oldu. Çünür Mahallesi’ndeki semt sahasında gerçekleştirilen futbol kursuna katılan çocuklar antrenörler eşliğinde top sürme, pas yapma ve şut çekmeyi öğrenirken, diğer yandan da yaz tatilini değerlendiriyorlar.

Çocuklarını ücretsiz yaz futbol kursuna getiren aileler, mahallelerine kadar gelen kursun çocuklar için çok faydalı olduğunu belirttiler. Aileler, “Çocuklarımızın yaz döneminde enerjilerini atabilmeleri için bu tür projelerin yapılmasını istiyorduk, çok iyi oldu. Antrenörlerimiz de sağ olsunlar çocuklarımızla özverili bir şekilde ilgileniyorlar. Biz aileler için de çok iyi oldu. Çocuklarımızı buraya gelip gözlemleyebiliyoruz. Bu kurs mahallemize gelmeseydi şehir merkezine gitmek durumunda kalacaktık. Buraya kadar gelmesine sevindik. Çok teşekkür ederiz” dediler.

Çocuklar da futbol kursundan çok memnun olduklarını söyleyerek, “Kursta çok eğleniyoruz ve öğreniyoruz. Yaz tatilini belediyemizin açtığı bu kursla beraber neşelendiriyoruz. Böylelikle futbolu da öğreniyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundular.