Türkiye’de her 4 elmadan birinin üretildiği Isparta’daki hasadın başlamasıyla birlikte üretici ve çalışanlar yoğun bir tempo içerisine girdi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; günlük elma yevmiye taban fiyatını açıkladı.

ÜLKEDEKİ HER 4 ELMADAN 1’İ ISPARTA’DA YETİŞİYOR

Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65, Türkiye’deki lavanta üretiminin de yüzde 80’ini tek başına karşılayan Isparta’da, ülkedeki elma üretiminin yüzde 25’i gerçekleştiriliyor.

Gül, hububat ve lavanta sezonlarının sona ermesinin ardından kentteki üreticiler bu kez elma hasadına başladı.

Ülkedeki her 4 elmadan birinin sahibi olan Isparta’da elma hasadı 1 ay boyunca devam edecek.

Bahçesine ‘Yiyebilirsiniz, helaldir. Afiyet Olsun’ yazısı astı Bahçesine ‘Yiyebilirsiniz, helaldir. Afiyet Olsun’ yazısı astı

Isparta’da Eğirdir ve Gelendost’un başı çektiği elma üretimi ayrıca, merkeze bağlı köyler, Senirkent ve Yalvaç ilçelerinde yoğunlukla yapılıyor.

Sabahın ilk ışıklarında işçilerin bahçelere giderek, toplamaya başladığı elmalar, kasalarda bir araya getirildikten sonra traktörler yardımıyla bahçelere en yakın alanda yer alanda bulunan soğuk hava depolarına sevk edilerek muhafaza altına alınıyor.

GÜNLÜK YEVMİYE TABAN FİYATI 400 TL

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; günlük elma yevmiye taban fiyatının  400 tl olarak belirlendiğini açıkladı.

Isparta’da başlayan elma hasat sezonunun hayırlı şekilde geçmesi temennisinde bulunan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk yaptığı açıklamada, “Türkiye’mizin elma bahçesi olan Isparta’mızda elma hasadımız başladı. oda başkanlarımızla, köy muhtarlarımızla ve bahçe sahiplerimizle yaptığı görüşmeler sonucunda günlük elma yevmiye taban fiyatını 400tl olarak belirlenmiştir. İnşallah, kazasız - belasız bir hasat sezonu geçmesini diliyorum” dedi. / Sedat Cican