Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul, teknik personellerle birlikte sahaya inerek fırınlarda hijyen ve üretim koşullarını denetledi.

Denetimlerde işletmelerin fiziki ortamları, hijyen standartları ve ekmek gramajları kontrol edildi. Tuğrul, fırınların belirli periyotlarla denetlendiğini ancak son dönemdeki olumsuz haberler nedeniyle kontrollerin artırıldığını belirtti.

Denetimler sırasında işletme sahipleri ve çalışanlara gıda güvenliği, hijyen kuralları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eksiklik tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanırken, eksiklerin giderilmesi için belirli bir süre tanındı.

Ulusal Süt Konseyi Çiğ Süt Fiyatını Duyurdu Ulusal Süt Konseyi Çiğ Süt Fiyatını Duyurdu

Süre sonunda kontrollerin tekrar yapılacağını ifade eden Tuğrul, vatandaşların Alo 174 Gıda Hattı üzerinden şikayetlerini bildirebileceğini ve gelen ihbarlara hızlı şekilde müdahale edildiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ