Isparta Lokantacı, Kebapçı, Pastacı Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayı ve Anadolu Mutfağı işletmecisi Özgür Tunçbilek, şehirdeki gıda denetimlerinin düzenli ve titizlikle yapıldığını belirterek, vatandaşların rahat olabileceğini söyledi. Tunçbilek, “Isparta’da her hafta gıda ve belediye ekipleri tarafından denetimler gerçekleştiriliyor. Küçük bir şehir olduğumuz için esnafımız birbirini tanıyor ve işine büyük özen gösteriyor” dedi.
Büyükşehirlerde SKT tarihi geçmiş ürünlerin piyasaya sürülmesinin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Tunçbilek, “Böyle durumlar insan sağlığıyla oynamaktır. Uygunsuz ürün satan işletmelerin ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ancak birkaç kötü örnek yüzünden, işini temiz yapan esnafın adı da lekelendi. Isparta’da vatandaşlarımız esnafımıza güvenebilir, denetimler de sıkı şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Uzmanlar, gıda güvenliğinin sağlanmasında düzenli denetimlerin ve denetim ekiplerinin rolünün kritik olduğunu vurguluyor. Isparta örneği, yerel denetimlerin ve esnaf bilincinin birleştiği bir model olarak öne çıkarken, Tunçbilek, şehrin vatandaşları ve işletmecileri için güvenli bir ortam sağlandığını belirtti.




