Son zamanlarda Isparta'da kent merkezinde iş yeri bulma sorunu giderek büyüyor. Özellikle esnaflar ve yeni iş yeri açmak isteyen girişimciler, bu konuda ciddi zorluklar yaşadıklarını dile getiriyorlar. Kent merkezinde iş yeri bulma konusundaki bu sıkıntılar, birçok vatandaşın gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Kent merkezinde iş yeri bulma sorununun en önemli nedenlerinden biri, yıkılan binaların yeniden iş yeri olarak değerlendirilmemesi olarak belirtiliyor. Özellikle şehir merkezinde yer alan boş arazilerin veya yıkılmış binaların, yeniden iş yeri olarak kullanıma kazandırılmaması, esnafı ve işini kurmak isteyen  girişimci gençleri, olumsuz yönde etkiliyor.

Bu durumun bir diğer kaynağı ise artan kira maliyetleri. Kent merkezindeki iş yerlerinin kiraları, giderek yükseliyor ve bu durum küçük esnafı ve yeni girişimcileri ciddi şekilde zorluyor. Mevcut iş yerinde faaliyet gösteren esnaflar, artan kira maliyetlerinden dolayı iş yerlerinden çıkıp kent merkezi dışında daha büyük ve kullanışlı dükkanlara geçmek istemiyorlar. Bu da yeni iş yeri açmak isteyen vatandaşların zorlanmasına neden oluyor.

26 Temmuzda Isparta'da 8 Kişi Vefat Etti 26 Temmuzda Isparta'da 8 Kişi Vefat Etti

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur