Kış mevsimine geçişin başlaması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve grip hastalıklarında artış yaşanmaya başlandı. Fakat bu hastalıklar acaba Covid-19 salgını geri mi dönüyor sorusunu akıllara getirdi.  Pandemi zamanında tam kapanma yaşayan Isparta halkı salgın döneminde aldığı dersle birlikte maske takmaya başladı. 

Isparta'da maske kullanımınına en çok 65 yaş ve üzeri vatandaşların dikkat ettiği görülüyor.

VATANDAŞ OLARAK BİLİNÇLİYİZ

Isparta'nın Merkez ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki emekli öğretim üyesi SItkı Orak, kendisi gribe yakalandığı için maske taktığını belirterek şu ifadeleri kullandı; "Covid 19 zamanında halk olarak çok zorluk çektik. O dönemde gerek televizyonlarda gerekse  de doktorlar tarafından yüz yüze bu salgının yayılma hızını ve maske kullanmanın önemini biliyoruz. Bu yüzden vatandaş olarak bilinçliyiz. Ben grip oldum. Benden başka kimseye bulaşmasın diye sosyal alanlarda maske takıyorum." ifadelerini kullandı.

Isparta'nın Merkezi ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Ali Köseoğlu'da yaşanan grip salgınına dikkat çekerek; "Vatandaş olarak dikkat etmeliyiz. Hızla yayılıyor, biz o dönemden geçtiğimiz için bu durumun farkındayız. Ancak gençler pek fazla dikkat etmiyor." ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Yeni otogara gidiş kaldırımı düzenleniyor Yeni otogara gidiş kaldırımı düzenleniyor