Feci Kazada Hayatını Kaybeden HasanŞahin Toprağa Verildi Feci Kazada Hayatını Kaybeden HasanŞahin Toprağa Verildi

Mimar Sinan Caddesi'nde denetim yapan ekipler, motosikletli üç sürücüye ceza kesti. Yetersiz ehliyetle motosiklet kullanan her bir sürücüye 6 bin 439 lira ceza uygulandı ve üç motosiklet otoparka çekildi.

Bu cezalar, vatandaşlar arasında soru işaretleri bıraktı. Çünkü vatandaşlar, B ehliyeti ile araç kullanabilme şartlarını pek fazla bilmediği anlaşıldı.

B ehliyeti ile 125 cc araç kullanabilme şartları ise şunlardır: En az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, belirli sağlık şartlarını taşımak ve geçmiş belgesinin geri alınmamış olması gerekmektedir. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde belirtilen eğitim ve sınav şartlarını da yerine getirmek gerekmektedir. Bu düzenleme kişisel kullanım için geçerlidir ve ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler bu kapsamın dışındadır. Detaylar Bakanlık tarafından açıklanmış olup, sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kodun eklenmesiyle hak sahibi sürücülerin belgelerine ek bir işlem yapılmasına gerek kalmayacak. Ancak isteyen sürücüler, 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur