Törenin açılışına Vali Aydın Baruş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret

Öğrencilerden Dikkat Çeken İcat: Güneş ve Rüzgar Enerjisi ile Elektrik Üretimi

Şenlikte, Isparta Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri dikkat çeken bir icatlarını tanıttı. Öğrenciler, rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretmeyi ve bu elektriğin akülerde depolanıp, evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek projelerini anlattı. Projede görev alan 10. ve 11. sınıf öğrencileri Lütfü Yavuz, Egehan Doğan, Hüseyin Yayla ve Berkay Bulgurcu, geliştirdikleri makinenin çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler projeleri hakkında şu bilgileri paylaştı: "Güneşten gelen ışınlara göre, yönünü değiştiren bu sistem, güneş tam tepedeyken dik duruyor ve ışınların geldiği yöne göre pozisyon alıyor. Bu sayede güneşten tam anlamıyla fayda sağlanıyor.  Aynı şekilde proje evde rüzgar tribünü yapılıyor. Buraki enerji evin içinde geliştirilen aküye depolanıyor. Bu 2 sistemle , rüzgar ve güneş enerjisiyle evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor. Proje aşamamız bu şekilde, ileride geliştirilirse evin enerji ihtiyacı karşılanabilir. Hatta üretilen elektriği bile satabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Ali Rıza Cesur