Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

 25  servis aracına S 20 taksiye T plaka verilecek 
Isparta Belediye Meclisi Haziran ayı gündeminde yer alan 25 adet S plaka ve 15 adet T plakanın 10 yıl süre ile kiralanması için encümene yetki verilmesini ele aldı. Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporda Isparta’da son olarak 2008 yılında yapılan plaka artışları ve çeşitli nedenlerle iptal edilen plakalarla birlikte 121 adet S plakalı servis aracı, 188 T plakalı taksi çalıştığını ifade etti. 
İHTİYAÇLAR ARTTI 
2008 yılında 197 bin olan nüfusun bugün 271 bine ulaştığının ifade edildiği raporda ‘Nüfus artışına paralel olarak kentsel alanlar giderek genişlemiş genişlemeye devam etmektedir. Bu nedenle kent içi yolculuklar artmıştır. Tüm bunlar göz önüne alındığında ihtiyacı karşılamaya yönelik taksi ve servis araç sayısının daha da artması gerektiği gözükmektedir. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü denetimlerinde S plaka olmayan  belgesiz taşımacıların olduğu da tespit edilmiştir. 
KORSAN TAŞIMACILIK ÖNLENECEK
Vatandaşın ulaşım ihtiyacının karşılanması, şehrimizde toplu taşımacılığın geliştirilmesi, korsan taşımacılığın önlenmesi, disiplin altına alınması ve fiilen çalışan esnaf menfaatlerinin korunması, trafik düzeni ve güvenliği ile yolcu emniyetinin sağlanması için Belediye Kanunu kapsamında ve Ticari Plakaların Verilmesine Dair Bakanlar Kurulu kararı  dahilinde 25 adet S plaka ve 20 adet T plakanın durak hissesiyle birlikte 10 yıllığına kiralanması için encümene yetki verilmesi uygun bulunmuştur’ denildi . Belediye Meclisi, plaka tahsisini uygun görerek  encümene yetki verdi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur