Fiyatların artmasının artan maliyetlerden dolayı olduğunu ve bunun sebebinin kendileri olmadığını belirten esnaf; “Özellikle mazot fiyatlarının artmasıyla peyniri ve zeytini başka şehirden Isparta’ya getirtmenin maliyeti arttı. Kahvaltılık ürünlerde fiyatların sürekli artmasının sebebi budur” dedi.

Esnafa göre özellikle peynir fiyatlarındaki artış, vatandaşları daha ucuz olan köy peynirine yönlendiriyor. Fiyatı diğer peynirlere göre biraz yüksek olan Bergama ve Ezine peynirlerinin aksine vatandaşlar köy peynirini tercih ediyor. Isparta’da şarküteri satan bir esnaf, köy peynirin iyice yaygınlaştığını belirterek vatandaşların artık fabrikalarda yapılan değil, Isparta’ya yakın köylerde yapılan doğal köy peynirlerini tercih ettiğini söyledi. Isparta'da daha önce çok satılan bergama ve ezine peynirleri 210 liradan başlayıp 270 liradan satılıyor. En ucuz zeytinler ise ortalama olarak kilosu 60 liradan başlıyor.

VATANDAŞ UCUZ MALİYETTEN DOLAYI ÜRETİCİDEN SÜT ALIYOR

Memiş Tosun Hayatını Kaybetti Memiş Tosun Hayatını Kaybetti

Esnaf; “Son zamanlarda tanıdığı olanlar çevredeki yerlerden daha uyguna geldiği için süt ve peynir talep ediyor. Çiğ sütü direk üreticiden alan vatandaşlar, evlerinde bunu pişirip yoğurt ve kaymak yapanlar var.” Dedi. Vatandaşların direk olarak üreticiden süt ve peynir almaya yönelmesi, hazır ürünlere göre fiyatının daha uyguna gelmesinden kaynaklanıyor.

Haber/ Soner Özbey