ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, ilimizin Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Geçen yıla yüzde 5 düşüş yaşandığını aktaran Başkan Çelik, “Fabrikası ve üretimi Isparta’da olup başka gümrüklerden ihracat yapan firmalarımızın rakamlarını da ekleyecek olursak Ocak ayı toplam ihracat rakamımız 39 milyon dolar değerindedir. En fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz sektörlerimizde başı her zaman olduğu gibi 6 milyon 708 bin dolar ile yaş meyve ve sebze çekiyor. Diğer sektörlerimizde ise; Madencilik ürünlerinde 6 milyon 692 bin dolar,  Çimento, cam seramik ve toprak ürünlerinde 3 milyon dolar, Halı sektöründe 2 milyon 334 bin dolar, Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde 2 milyon 224 bin dolar, Meyve sebze mamullerinde 1 milyon 800 bin dolar, Kimyevi maddeler ve mamullerinde 1 milyon 500 bin dolar, Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe 1 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik.” dedi.

EN FAZLA İHRACAT ABD’YE

Ocak ayında en fazla ihracatın 7 milyon 106 bin dolar ile Amerika Birleşik Devletlerine gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Çelik, “Amerika Birleşik Devletleri’ni sırasıyla; 4 milyon 743 bin dolar ile Hindistan, 3 milyon 319 bin dolar ile Çin, 1 milyon 802 bin dolar ile Birleşik Krallık, 1 milyon 505 bin dolar ile Almanya takip etti. İlk 5 ülkeye toplamda 18 milyon 477 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik.” diye konuştu.

‘ÜYELERİMİZİN TALEP VE ÖNERİLERİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ’

Isparta’nın ekonomisini güçlü hale getirmenin ihracatla mümkün olduğunu dile getiren Başkan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizle ve ihracatçı firmalarımızla sık sık bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Onlardan gelen talepleri ve yaşadıkları sorunları üst makamlara iletiyoruz. Her zaman istişare yoluyla, ortak noktada buluşarak çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Oda yönetimi olarak kentimizin ekonomisini geliştirmenin, güçlü hale getirmenin ihracatla mümkün olduğunu biliyoruz. ‘Yaşanabilir şehirler ancak güçlü ekonomilerle mümkündür’ söylemimiz doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızla bir araya gelerek yeni ihracat pazarlarının keşfedilmesi, yeni yatırımların kazandırılması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması gibi konularda fikir alışverişinde bulunduk. Tabi ki buralarda çalışacak nitelikli iş gücü de bizim için çok büyük önem arz ediyor. Çalışanların iyi bir eğitim alması ve uzun vadede kalıcı olması gibi konular bizim için çok önemli. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşen Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyinde de birçok konuyu Sayın Bakanımıza iletme imkanı buldum. Isparta Gümrük Müdürlüğümüzün güncel problemlerini de ileterek, bu konuda çalışma yürütüleceğine dair söz aldık. Yine şehrimizin dinamikleriyle ve sanayi alanlarının paydaşlarıyla OSB’nin genişlemesi, Serbest Bölgenin kurulması gibi birçok çalışmayı hayata geçirmeyi ümit ediyoruz.”

Başkan Çelik, ihracata katkı sağlayan tüm firmalara ve işverenlere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı

Haber Merkezi