Isparta'da yaşayan ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Gül Akkulak, ilkokul yıllarından beri kaleme aldığı yazılarıyla dikkat çekiyor. "Kilometreler Engel Değil", "Doğaüstü", "Yağmurlu Bir Gece" ve son olarak "Tehlikeli Gözler" adlı dört kitabını edebiyat severlerle buluşturan genç yazar, ilkokul sıralarındaki masal yazma tutkusunu profesyonel bir kariyere dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlk yazma serüvenini anlatan Akullak; "İlkokul yıllarımda masal yazma merakıyla tanışmam tamamen tesadüflerle oldu. Üçüncü sınıfta bir arkadaşım masal yazıyordu ve ben de ondan etkilenerek bir gün eve döndüm. Kendime şöyle bir soru sordum: "Ben ne yapabilirim, neden olmasın?" Evde boş bir defter bulup masal yazmaya başladım. İlk adımlarımızı attığımız ilkokul günlerimizde her cuma kahvaltı yapardık. Sınıfça öğretmenimiz düzenler, her cuma arkadaşlarımla birer masal yazıp okurduk. İşte her şey, ilkokul sıralarında bir masal yazmamla başlamıştı, aslında." dedi.

4 KİTABIM VAR!

4 kitabı olduğunu belirten Akkulak; "İlk kitabımı çıkarmış olmanın verdiği mutlulukla ilkokul serüvenimi paylaşmak istedim. Çocuk klasiklerini bitirdikten sonra yeni romanlar okumaya başlamıştım. Bir gün içimden, "Belki ben de yazabilirim." dedim ve ilk romanımı yazmaya başladım. İşte bu şekilde devam etti. Şu an itibarıyla dört kitabım var ve en sonuncusu olan "Tehlikeli Gözler" birkaç gün önce ön siparişe açıldı." dedi.

BİR MESAJIM VAR!

"Gençlerime önemli bir mesajım var. Eğer bir hayaliniz varsa, onun gerçekleşeceğine inanmalısınız. Ben yazar olma hayalini kurdum ve nihayetinde yazar oldum. Hayallerinizden asla vazgeçmemelisiniz. Etrafınızda size destek olan bir çevre oluşturmalısınız ve bu destek çevresinden gelen olumlu eleştirileri kabul etmelisiniz. Eleştirenler, başarılarınızı kıskanarak sizi izleyecek kişilerdir. Başarı merdivenlerini cebinizde taşıyarak çıkmazsınız, belirli bir süreçten geçmeniz gerekecektir. Bu süreçlerde kesinlikle pes etmemeli, hayallerinize odaklanmalısınız. Gerçek başarı, yolun sonunda sizi bekliyor olacaktır" 

Son Dakika 1 Günlük Yas İlan Edildi Son Dakika 1 Günlük Yas İlan Edildi

Haber/ Ali Rıza Cesur