Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında gösterilen ve adını güzergah üzerindeki 40 virajdan alan Kırkdilim'deki büyük bölümü sarp kayalıklar ve uçurum arasında bulunan yaklaşık 10 kilometrelik yola 1389, 1157 ve 1553 metre uzunluğunda 3 tünel, 3 hemzemin kavşak ve 2 alt geçit yapılıyor.

Bu kapsamda 2018 yılında ilk kazmanın vurulduğu Kırkdilim’de 3 tünelin yapım inşaasında sona gelindi.

ISPARTA HALÂ UMUTLA BEKLİYOR

Isparta’lılar ise yıllardır Isparta – Konya, Isparta – Burdur ve Isparta – Antalya (Dereboğazı) yollarının yapılmasını bekliyor.

Isparta Antalya Dereboğazı yolu ve Isparta Burdur Dostluk yolundaki duble yol çalışmalarında gelinen son durumu Karayolları Bölge Müdürü Yardımcısı Suat Sümengel, 2023 Ekim ayının ilk haftasında şu şekilde açıklamıştı.

ISPARTA BURDUR DOSTLUK YOLU

Heyecan Dolu Mücadelede Kazanan Belli Oldu Heyecan Dolu Mücadelede Kazanan Belli Oldu

Bölge Müdür Yardımcısı Sümengel, ilk olarak Isparta Burdur Dostluk yolu hakkında konuştu. 14 kilometrelik yolun 9 kilometresini duble yol olarak faaliyete geçirdiklerini belirten Bölge Müdür Yardımcısı Sümengel, geriye kalan 5 kilometrenin 3 buçuk kilometresinin revizyonda olduğunu söyledi.

DEREBOĞAZI DUBLE YOLU

Isparta-Antalya Dereboğazı yolunun yatırım programında olduğunu ancak revizyon için ödenek beklediklerini söyleyen Bölge Müdürü Yardımcısı Sümengel,  104 kilometrelik yolun 37 kilometresinin duble yol olduğunu belirterek, "Kalan 67 kilometreyi bir bütün olarak ele aldığımız için durumu Genel Müdürlüğümüz değerlendirecek" dedi.