Buğday Diş (Top-Göce) Tarhana - Isparta

Buğday Diş Tarhana Malzemeleri Nelerdir                                                                               

  • 3,5 kg çekilmiş buğday (yarma)                                                              
  • 3 kg süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 4 litre su 

Buğday Diş Tarhana Nasıl Yapılır

4 litre su ve 2 kg yoğurt ayran kıvamına getirilir. Buğday ilave edilerek ocakta karıştıra karıştıra kaynatılır. Lapa kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuzu eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalan yoğurtla birlikte yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir, temiz bezlerin üzerine serilerek 2-3 günde kurutulur.

Kritik Rapor Açıklandı! Emekli Maaşında  Yüzde 30 Fark Şoku
Kritik Rapor Açıklandı! Emekli Maaşında Yüzde 30 Fark Şoku
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Muhabir: Ali Rıza Cesur