Arslankoç, kentte az bilinen doğal yürüyüş rotalarını tanıtarak, şu bölgeleri öne çıkardı:

Kamuda Lojmanlar Satışa Çıkıyor, Memurlara Öncelik Kamuda Lojmanlar Satışa Çıkıyor, Memurlara Öncelik

1. Kuzu Kulağı Yaylası: Isparta'nın hafta sonu kaçamağı için ideal yaylalarından biri olan Kuzu Kulağı Yaylası, her yıl 1-3 Temmuz tarihlerinde düzenlenen bir festivalle öne çıkıyor. Arslankoç, bu yaylanın dünyaca ünlü extrem ekipleri tarafından bilindiğini belirtti ve festivale katılma önerisinde bulundu.

2. Aksu Yaka Kanyonu: Aksu ilçesinde bulunan Aksu Yaka Kanyonu, 200-300 metrelik bir giriş yürüyüşü sunarken, daha ileri noktalara kanyon geçişi yapmak için Arslankoç, bir yürüyüş grubu ile gidilmesi gerektiğini vurguladı.

3. Kapıkaya Antik Kenti: Isparta'ya 30 km uzaklıktaki Kapıkaya Antik Kenti, sadece manzarası için bile tercih edilebilecek doğal bir güzellik olarak öne çıkıyor. Arslankoç, Çukur köyü sırtlarından başlayan parkurun, antik kente kadar nefes kesici bir deneyim sunacağını söyledi.

4. Atabey Kısık Vadisi: Gelincik Dağı'nın Atabey yönünde bulunan Atabey ilçesinin içme ve sulama suyu havzası olan bu vadi, kısa bir yürüyüş parkuruna sahip. Arslankoç, bu vadide 10 km'lik bir parkurun yürüyüş grupları ile gidilerek tamamlanabileceğini belirtti.

5. Çukur Vadisi: Çukur Vadisi, Kazak Tünellerinden hemen sonra Narlı Mahallesi bitiminde bulunuyor. Arslankoç, alabalık tesisinden başlayan yürüyüşle Çukur Vadisi'nin bitim noktasına ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Vadi içindeki doğal havuzların görülmeye değer olduğunu da ekledi.

Isparta Dağcılık Kulübü Başkanı Kadir Arslankoç, doğa yürüyüşlerinin Isparta'da giderek popülerleştiğini belirterek, "Kentimizdeki eşsiz doğal güzellikleri keşfetmek için birçok harika rota bulunmaktadır. Bu rotalarda yapılan doğa yürüyüşleri, hem sağlıklı bir aktivite sunuyor hem de insanları doğanın muhteşem atmosferiyle buluşturuyor. Halkımızın bilmediği, ancak keşfedilmeyi bekleyen bu güzellikleri tanıtarak, doğaseverleri bu muazzam deneyimlere davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Haber/ Ali Rıza Cesur