Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2022 Yılı Toplumsal Katkı Ödülü''ne, 1 Haziran 2017 tarihinde başlatılan ''Isparta'nın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Tespiti Projesi'' değer görüldü.

SDÜ Yayınları 13 kitap yayımladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yayınları odak noktası Isparta ve çevresi olan 13 kitap yayımladı. Bu eserlerin 8'i ''Isparta'nın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Tespiti Projesi'' ışığında hazırlandı. ''Kaybetmek yok'' ideali ile yapılan çalışmalar sonucunda yok oluşa sürüklenen kadim bilgiler, değerler ''Dünya Mirası'' olarak kayıt altına alındı.

Anadolu'da Yaşam, Koza Belgeseli

TRT Belgesel yapıtı ''Anadolu'da Yaşam: Yeryüzü Şekilleri ve Bitki Örtüsü'' çekildi. TRT 2 yapıtı ''Dokumanın ve Giysinin Serüveni: Koza'' Belgeseli yayımlandı. 1 Haziran 2017 tarihinden bu yana TRT, CNNTÜRK ve diğer kitle iletişim kurumlarında 13 belgesel yayımlandı. SDÜ BAP desteği ile RATEM ve KİMER iş birliğinde 5 kısa film hazırlanarak yayına sunuldu.

SDÜ Akademik Performans Ödül ve Biniş Giyme Töreni anında 2022 Yılı Toplumsal Katkı Ödülü hakkında şu bilgi notu paylaşıldı:

''Toplumsal katkı politikamızın ''toplumun sağlık, spor, sosyal, kültürel, eğitim ve çevre alanında gelişimine katkı verilmesi'' esasına uygun olarak yürüttüğü çalışmalarından dolayı Toplumsal Katkı Ödülü, ''Isparta’nın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Tespiti Projesi'' ekibine verildi.

KİTAP:

Eğirdir'de Nefes Kesen 19 Mayıs Gösterileri Eğirdir'de Nefes Kesen 19 Mayıs Gösterileri

1-Isparta'nın Somut Olmayan Kültürel Mirası

2-Antik Dönem'den Günümüze Isparta'nın Kültürel Mirası

3-Yaşayan Tarih: Isparta

4-SDÜ Fahri Doktora Üyesi Sanatçı Cahit Berkay: Sinema ve Müzik Söyleşisi

5-Isparta Çevresi Yörük Kültürü

6-Isparta'da Kerpiç ve Yaşam

7-Şan ve Flüt için Piyano Eşlikli Isparta Türküleri

8-Anadolu Türk Halı Kilim Kültürü