İstanbul’un Maltepe ilçesinde 7 katlı bir binanın ilk 3 katı sabaha karşı çöktü. Binanın tamamen yıkılma ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, enkaz altında olduğu değerlendirilen vatandaşları kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Olay, 8 Ekim 2026 Perşembe günü saat 05.40 sıralarında Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta meydana geldi. 7 katlı binanın ilk 3 katında henüz belirlenemeyen nedenle çökme yaşandı. Binanın üst bölümü ise çökmeden ayakta kaldı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık, UMKE ve emniyet ekipleri sevk edildi. Binanın çökme yaşanmayan üst katlarında bulunan vatandaşlar ekipler tarafından güvenli şekilde tahliye edilirken, enkaz altında kalanlara ulaşmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Enkaz Altında Kalanlara Ulaşılmaya Çalışılıyor

Yetkililerden yapılan açıklamalara göre enkazdan bazı vatandaşlar sağ olarak çıkarılarak hastanelere sevk edildi. Binanın üst katlarında bulunan vatandaşlar da güvenli şekilde tahliye edildi.

Istanbul Maltepede 6 Katli Binada Cokme Oldu 20308156 8523 AmpIstanbulda 7 Katli Binanin 3 K 20308156 5227 1 M

Bakan Mustafa Çiftçi, enkaz altında olduğu değerlendirilen vatandaşlarla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, olayın bütün yönleriyle aydınlatılması amacıyla 2 Mülkiye Müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

Isparta’da 3 Kritik Noktada Polis Denetimi
Isparta’da 3 Kritik Noktada Polis Denetimi
İçeriği Görüntüle

Binada 12 daire bulunduğu ve toplam 33 kişinin yaşadığı belirtilirken, ekiplerin enkaz altında bulunan vatandaşlara ulaşmak için çalışmaları devam ediyor.

Vali Gül: Binanın Kalan Kısmı da Çökebilir

İstanbul Valisi Davut Gül, binanın 1987 yılında yapıldığını belirterek, çöken 3 katta bir dükkan ile 4 dairenin bulunduğunu söyledi.

Vali Gül, binanın kalan bölümünün de çökme riskinin bulunduğuna dikkat çekti.

Üst 2 Katın Kaçak Olduğu Belirtildi

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen ise yaptığı açıklamada, çöken binanın üst 2 katının kaçak olduğunu ifade etti.

Binanın alt katında ise tekstil atölyesinin faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Bakan Kurum: Çalışmalar Kesintisiz Sürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da olayın ardından yaptığı açıklamada, İstanbul Maltepe Cevizli Mahallesi'nde meydana gelen çökme sonrası ekiplerin bölgede inceleme ve çalışmalarına başladığını bildirdi.

Kurum, devletin tüm kurumları ve imkanlarıyla sahada olduğunu belirterek, enkaz altındaki vatandaşlara ulaşmak için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Soruşturma Başlatıldı

Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 1 Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği bildirildi.

Ekiplerin bölgede güvenlik ve arama kurtarma çalışmaları sürerken, binanın neden çöktüğüne ilişkin incelemelerin de devam ettiği belirtildi.

Istanbul Maltepede 7 Katli Bin 20308156 9625 1 MIstanbul Maltepede 7 Katli Bin 20308156 4445 1 MIstanbul Maltepede 7 Katli Bin 20308156 1755 1 MIstanbul Maltepede 7 Katli Bin 20308156 1300 1 MIstanbul Maltepede 6 Katli Binada Cokme Oldu 20308156 8523 Amp-1Istanbulda 7 Katli Binanin 3 K 20308156 5227 1 M-1Istanbulda 7 Katli Binanin 3 K 20308156 3244 1 M

Kaynak: Haberler.com