Her Anın Eğitim Zamanı, Her Yerin Eğitim Alanı Olarak öngörüldüğü ISUBÜ’nün Orman Okulu Eğitimleri Devam Ediyor. İlki Isparta Sütçüler’de, ikincisi İzmir Karşıyaka’da ve son olarak üçüncüsü Bilecik Osmaneli’nde yapılan projelere Türkiye genelinden her geçen gün ilgi artarak devam ediyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesince başlatılan "Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri” projesine katılan yüksek lisans ve doktora yapan katılımcılara, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde araziyi tanıma ve hayatta kalma teknikleri eğitimi verildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı tarafından desteklenen projede 20 katılımcıya, eğitimciler tarafından teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, çeşitli akıl ve zeka oyunları öğretildi.

Eğitmenlerden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Doç. Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal “6 farklı üniversiteden, Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen hocalarımız ve Orman ve Bölge Müdürlüğünde görev yapan bir tekniker olmak üzere toplam 9 eğitmenimiz çeşitli konularda eğitim verdi. Konseptimiz orman okulu, bu kapsamda Türkiye'nin farklı illerinden 20 katılımcı projemizde yer aldı." diye konuştu.

Doç. Dr. Yasin Ünal, her anın eğitim zamanı, her yerin de eğitim alanı olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini anlattı.

Yasin Ünal, "Eğitim konseptinde doğa eğitimleri, doğada oyun etkinlikleri, kamp kurma, kampta yaşam ve bunların hepsini doğada görecekler. Bu eğitimde doğanın bir biyoloji, kimya, fizik, matematik, felsefe olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunları katılımcılarımıza eğitmenlerimiz tarafından uygulamalı olarak gösteriyoruz" dedi.

REKTÖR ÇATAL, KURSİYERLERLE BİRLİKTE ORMAN OYUNLARI OYNADI

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri” projesine bizzat katılarak kursiyerlerle orman oyunları oynadı. ISUBÜ’nün Orman Okulu eğitimlerinin gün geçtikçe daha da yaygın hale geldiğini belirten Rektör Çatal, örnek bir uygulama olarak gündeme gelen Orman Okulu projesinin verilen eğitimlerle daha da yaygın hale gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KURSİYERLER SERTİFİKALARINI REKTÖR ÇATAL’IN ELİNDEN ALDI

ISUBÜ’nün yürütücülüğünde TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşen Orman Okulu Projesine katılan öğretmenler, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 2 gün kamp eğitimi ve Bursa İznik’te 4 gün teorik eğitim aldıktan sonra sertifika almaya hak kazandılar. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.

YORULDUK, DİNLENDİK, EĞLENDİK

Isparta'da elektrik kesintisi (5 Mayıs Pazar) Isparta'da elektrik kesintisi (5 Mayıs Pazar)

Katılımcılar, “Beklentimizin çok çok üstünde gerçekleşen güzel bir proje oldu. Kimi zaman çok yorulduk, bazı zamanlarda dinlendik, proje genelinde çok da eğlendik. Projeyi hazırlayan, katkı sunan, hocalarımıza ve proje ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bir proje için verilebilecek eğitimlerde Orman Okulu eğitmenlerimizin çıtayı en yükseğe taşıdıklarını düşünüyoruz. Hem arazi eğitimleri hem de teorik eğitimlerin yanında el becerileri, ekip olma ruhu ve orman oyunları alanında bizlere birçok bilgi verildi.” dediler.