Yoğun egzersiz programları sonrasında bazı sıkıntılar ile karşılaşabilmeniz mümkün. Kas yorgunlukları bu sıkıntıların en belirgin olanı ve ciddiye alınması gerekenidir.
Yoğun iş temposu ve metropol yaşantısının getirmiş olduğu stres, fazla kilolara ve obeziteye varan sorunlara neden olmaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitlerin alınması fonksiyonların doğru ve düzgün çalışmasına etki edecektir. İnsanın spordan en büyük beklentisi daha düzgün bir vücuda sahip olmak ve kas kütleleri kazanmaktır.

Bu gibi ihtiyaçları göz önün aldığınızda bir takım amino asitlerin dışarıdan alınması kaçınılmazdır. Arginin, azotun temel kaynağı ve nitrik oksiit salınımının direkt olarak tetiklenmesine uygun bir amino asit profilidir. Damarların genişlemesi, hücrelerin daha yüksek miktarda oksijen alması ve kaslar için dokulara daha fazla kan gitmesini sağlayan Arginin, enerji miktarını da yükselttiğinden daha fazla efor anlamı taşıyacaktır. Arjinin İçin pek çok yorumda bulunmak mümkündür. Arginin kullanımı anabolik hormonların salınımını tetikleyecek, kas sentezinin artmasını sağlayacak, insilün duyarlılığını yükseltecektir. Bu sayede hem kas kütlesinin gelişmesine hem de fiziksel performansın artmasına katkı sunacaktır.

NE İŞE YARAR
Spor anında dokulara daha fazla kan gitmesi, toksinlerin yok olmasına sebep olur. Daha yüksek kan akışı ise toksit maddelerin temizlenmesine sebep olur. Bu gibi durumlar, kas yorgunluğunun geçmesine yardımcı olurken yoğun antrenman sonrasında da kaslarda oluşabilecek hasarları daha hızlı bir şekilde tedavi eder. Dışarıdan alınacak Arginin tamamlayıcı maddesini kullanmak yorucu egzersizler nedeni ile ortaya çıkan mikro lezyonların kas yenilenme süreci daha çabuk toparlanmaya yardımcı olur. Bu gibi sürecin sonunda ise besin ihtiyaçları daha fazla giderilip, oksijen miktarının artmasına yardımcı olur. Yanı hasar görmüş yapının yenilenme süreci daha hızlı ve aktif bir şekilde karşınıza çıkar.  

KULLANIMI
Arginin, günde maksimum iki doz kullanılması tavsiye edilmektedir. 1 doz, sabah ve 1 doz antrenman sonrası kullanım uygun bir davranış olacaktır. İlk kullananlar ise sabah ve egzersiz sonrasında yarımşar doz olarak deneyebilir. Etken maddeye aşırı reaksiyon gösterilmesi durumunda doktorunuza başvurunuz.

FAYDALARI NELERDİR

Arginin insan sağlığı için faydaları vardır. Bunları sıralayacak olursak; Nitrik oksit sentezini arttırır, Damar genişlemesini tetikler, Anabolik hormonların salınımını arttırır, Kas kütlesi oluşumunu tetikler, Hücre ve doku yıkımını engeller ve Enerji üretimini artırarak Kas toparlanma ve iyileşme sürecine katkıda bulunur. Kas yorgunluğunu geciktirmesi, Dokuların iyileşmesine ve yenilenmesine katkı sağlaması, Cinsel performansı geliştirmesi dikkat çeken diğer faydalarıdır. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması, kardiyovasküler hastalıklar, astım, alerjik reaksiyonlar ve uçuk gibi rahatsızlıklara sahip kişilerde kullanılması önerilmez. Kullanmadan önce doktorunuza danışmanız faydanıza olacaktır.
Arginin üretimi dünyada sayılı firmalarca yapılmaktadır. Bu konuda hizmet sağlayan Nutrade 2013 yılında kurulmuştur. Hammadde kalitesi konusunda kısa sürede kendini kanıtlayan marka Almanya’da üretilmektedir.

NUTRADE ÜRÜNLERİ

Nutrade ürünleri sporcuların beğendikleri ürünler arasında yer almıştır. Kullanıcılardan gelen yorumlar oranında ürün gamını genişleten bu firma, arginine, Oxyflame gibi orta – üst düzey sporculara yönelik ürünleri de yelpazesine eklemiştir. En fazla satışı yapılan ürünleri Nutrade Premium İsolate, Premium Protein ve L-carnitine extreme olarak sıralanabilir.

SATIN AL

Fitbull, nutrade ürünlerini satın alabileceğiniz online bir satış platformudur. En güncel ithalat garantili ürünleri hazır stok ve uygun ödeme koşulları ile Fitbull’dan temin edebilirsiniz.