Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde başlatılan dava, sadece 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı.

Davanın merkezinde, kiracının aylık kira bedeli ile ilgili tartışma ve ev sahibinin konut ihtiyacı vardı. Ev sahibi, kiracının 1800 TL olan aylık kira bedelinin, yıllık kira bedeli olan 28 bin 250 TL'nin altında kalması ve kendi konut ihtiyacı sebebiyle tahliye talebinde bulundu.

Kiracının 9 yıldır oturduğu evdeki durumuyla ilgili olarak dava süreci hızla ilerledi. Kiracı, evden çıkmayacağını ifade etmesine rağmen mahkeme, ev sahibinin ihtiyacının gerçek ve zorunlu olduğunu kabul ederek tahliye kararı verdi.

Özellikle kiracının ödediği kira bedelinin belirlenen sınırın altında olması ve ev sahibinin konut ihtiyacının kanıtlanması sürecinde yaşananlar dikkat çekti. Mahkeme, bu süreçte adil bir şekilde tanıkları dinleyerek ve gerekli belgeleri inceleyerek kararını hızla verdi.

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin bu hızlı kararı, kiracı ve ev sahibi arasındaki ihtilaflı durumların nasıl hızlıca çözüme kavuşturulabileceğini gösterdi. Kararın, yerel mahkeme tarafından kesin ve bağlayıcı nitelikte olduğu belirtilirken, sürecin adil bir şekilde yürütüldüğü vurgulandı.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur