Tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bedriye Kılıç’ın kayınpederi Adem Kılıç ile kayınvalidesi Ayten Kılıç ise beraat etti.

Olayın Geçmişi

Akşehir'de yaşayan Tayfur Kılıç, geçen yıl 6 Temmuz'da, kiraz bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan ve 3 çocuk annesi olan eşi Bedriye Kılıç’ın işe gitmek için evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini belirterek polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin çalışmaları sonucu Bedriye Kılıç’a dair bir ize rastlanamadı. Aileler, Bedriye Kılıç'ın bulunması için televizyon programına katıldı. Programda Tayfur Kılıç'ın çelişkili konuşma ve davranışları dikkat çekti. Bu sebeple, 28 Ekim'de program sonrası memleketine dönerken Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yolcu otobüsünde gözaltına alındı.

Korkunç İtiraf

Emniyete götürülen Tayfur Kılıç, sorgusunda dehşet verici gerçeği itiraf etti: "Eşimin telefonuna sürekli mesajlar geliyordu. Kıskançlık nedeniyle kavga ettik. Evde eşimi boğarak öldürdüm. Sonra cesedini otomobile taşıyıp, Akşehir-Isparta kara yolu üzerinde dağlık bir alandaki uçuruma attım."

Arama Çalışmaları ve Yargılama Süreci

Tayfur Kılıç, soruşturma kapsamında savcı ve polislere eşinin cesedini attığı alanı gösterdi. Güvenlik güçleri, AFAD ekipleri ve kadavra köpekleriyle belirtilen bölgede kapsamlı aramalar yaptı ancak Bedriye Kılıç'ın cesedine ulaşılamadı. Soruşturma kapsamında Tayfur Kılıç'ın babası Adem Kılıç da 1 Aralık'ta tutuklandı, ancak süreç içinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ailenin talebi üzerine Bedriye Kılıç'ın cesedinin bulunması için 7 Mayıs'ta tekrar arama yapıldı, fakat yine herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Mahkeme Kararı

Davanın ikinci duruşmasında, Tayfur Kılıç'a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, Bedriye Kılıç’ın kayınpederi Adem Kılıç ile kayınvalidesi Ayten Kılıç’ın beraatına karar verdi.

Bu karar, Bedriye Kılıç'ın ailesi ve yakınları tarafından acı ve öfkeyle karşılandı. Kaybolan kadının cesedinin hala bulunamamış olması, acıyı daha da derinleştiriyor.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur