İşyeri olarak sayılacak bu konutların açılabilmesi için konutun bulunduğu apartman sakinlerinden yazılı izin alınması gerekecek.

Günübirlik kiralanan konutların sayısı giderek artarken, bu konuda düzenlemeler yapılması gerektiği gündeme geldi. Konutları günübirlik kiraya verenlerin bu faaliyetleri ticari bir işletme olarak kabul edilecek. Bu nedenle Basit Konaklama Belgesi alınması ve şirket kurulması gibi şartlar getirilecek.

Çakar kullanan 241 sürücüye işlem uygulandı Çakar kullanan 241 sürücüye işlem uygulandı

Özellikle turizm bölgelerinde ve büyük şehirlerde yaygın olan bu tür kiralamalar, konut kiralarını artırıyor ve turizm sektörü ile otel işletmecileri arasında haksız rekabet oluşturduğu düşünülüyor.

Yeni düzenleme ile birlikte, Kat Mülkiyeti Kanunu gereği apartman sakinlerinden yazılı izin alınması zorunlu hale gelecek. Apartman sakinleri yazılı onay vermezse, konutlar günübirlik kiralanamayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu konuyla ilgili ağustos ayında yaptığı açıklamada, günübirlik kiralanan evlerle ilgili bir düzenleme yapılacağını ve belge zorunluluğu getirileceğini belirtmişti. Bu düzenleme ile birlikte elde edilen gelirin de vergilendirilmesi planlanıyor.