Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlar yapmak üzere Isparta'ya geldi.

Süleyman Demirel Havalimanı'nda Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri  ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Özhaseki, ilk olarak Isparta Valiliği'ni ziyaret etti, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Baruş'la Isparta’da yürütülen çalışmalarla ilgili bir süre görüştü.

Valilik ziyaretinin ardından restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan tarihi Üzüm Çarşısı’na geçen Bakan Özhaseki, esnafa hayırlı işler temennisinde bulunarak çarşı esnafı tarafından edilen gül lokumunun tadına baktı.

Mimar Sinan Caddesi'nde Filistinliler için nöbet tutulan çadırı da ziyaret eden Özhaseki, buradan Isparta Belediye’sine geçerek Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le bir süre görüştü.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Kent merkezindeki ziyaretlerinin sonrasında tarihi Isparta Garı yanında yapımı tamamlanan Karaağaç Millet Bahçesi ve 100. Yıl Millet Camisi'nin açılış törenine katılan Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada Millet Bahçesi ve 100. Yıl Millet Camisi'nin Isparta'ya hayırlı olması temennisinde bulunarak “Evet gül diyarındayız.

Gül, sadece görüntü itibariyle ve koku itibariyle hepimizin hoşuna giden bir ortam değil, aynı zamanda gözümüzün nuru efendimizi de hatırlatır. Hz. Peygamberin simgesidir, remzidir. O yüzden her tarafta gül kokması, gülün renginin belki de bu şehre damga vurması, bu şehrin özgün kimliğini de öne çıkarır diye düşünüyorum.

Çok şükür bugün burada millet bahçemizin açılışını yapıyoruz. Camimizin açılışını yapıyoruz. Ispartamıza hayırlı olsun. Daha bunun dışında 4 tane daha şu anda devam ettiğimiz bir kısmının proje safhası, bir kısmının da inşaatının başladığı millet bahçelerimiz var. Onları da yapıp Allah nasip ederse Ispartamıza kazandırmış olacağız.

İnşallah onlar da Ispartamıza bir başka güzellik katacaktır. Ülkemizin ekolojik koridorlarını artırıyor, şehirlerimize yeşilin binbir tonunu katıyoruz. Bugün de gül kokulu Isparta'mızda; 52 bin m² alanda, sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamladığımız Karaağaç Millet Bahçemizi vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Vali Baruş ise konuşmasında Bakan Özhaseki'ye bu güne kadar Isparta'ya yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederek “Isparta'mız sahip olduğu eşsiz tabiat alanları ve doğal kaynaklarıyla insanımıza müstesna güzellikler sunan bir ilimizdir. Doğal sit alanlarımızın ve göllerimizin güzelliği, topraklarımızın bereketi ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetleri ilimizi yaşamak için tercih edilen kentler arasına çıkarmıştır.

Doğal güzellikler, sadece ilimizde yaşamak isteyenler için değil, aynı zamanda ülkemizin diğer yanlarından da gelen ziyaretçiler için de Isparta'yı cazibe merkezi haline getirmektedir. Sahip olduğumuz bu doğal nimetleri gerektiği gibi korumak, Isparta'yı şehir merkezinde ve kırsal alanlarda vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle kıt olan tatlı su kaynaklarımızın korunması ve kirlenmesinin önüne geçmek için alınması gereken tedbirlerin Isparta için hayati derecede önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Eğirdir Gölü başta olmak üzere su kaynaklarımızın korunması ve kirlenmesinin önüne geçilmesi için belediyelerimiz ve köylerimizin su arıtma tesislerinin kurulması ve geliştirilmesi çalışmalarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın sağladığı destekler bize büyük bir güç vermektedir.

Vatandaşlarımızın günlük hayat konforunu arttıracak şehir içi sosyal yaşam alanlarının oluşturulması için yapılan çalışmaların da kıymetini buradan ifade etmek istiyorum. Bugün açılışını yaptığımız Isparta Millet Bahçesi'nin ve 100'üncü Yıl Millet Camii'nin hemşehrilerimizin sosyal yaşam kalitesinin artmasına da çok değerli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Isparta halkı için sosyal cazibe merkezi haline gelecek olan bu tesislerin ilimize kazandırılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye, yetkililere ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Eylül 2020 tarihinde Isparta'ya gelen Bakan Mehmet Özhaseki'nin bugün açılışı yapılan Millet Bahçesi, Üzümcüler Arastası, Damgacı Sokak, İmam Hasan Sokak, Meydan AVM projelerinin hayata geçmesinde büyük emeği olduğunu belirterek, kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dua okundu ve açılış kurdelesi kesildi. Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki daha sonra 100. Yıl Millet Camii'nde şehitlerimiz için okutulan mevlidi şerife katıldı.

Bakan Özhaseki son olarak Isparta Belediyesi tarafından Kirazlıdere mevkiinde yapımı kısa bir süre önce tamamlanan cam terasta incelemelerde bulunarak bir süre Isparta manzarası seyretti.

Ardından Süleyman Demirel Havalimanı’na geçen Bakan Özhaseki, buradan Vali Baruş ve il protokolü tarafından uğurlandı.

Valilik Bülten