NFC (Yakın Alan İletişimi), son on yılın ortalarında kablosuz iletişim ve ödeme standardı olarak gelişti. Bu teknoloji, çip tabanlı kartların kullanımını daha kolay hale getirerek ödeme işlemlerini büyük ölçüde değiştirdi. NFC özellikli cihazlara dokunarak kartlar yerine para transferi yapma imkanı sundu. Telefonlar da artık Apple Pay veya Google Pay gibi hizmetler aracılığıyla bu özelliği kullanabiliyor, kart bilgilerini uygulamalara yükleyerek ödeme yapabiliyorsunuz.

Yüksek hızda iletimde üç şirketten dünya rekoru Yüksek hızda iletimde üç şirketten dünya rekoru

NFC'nin temel amacı temassız işlemleri kolaylaştırmak olsa da güvenli olması gerektiği düşünülüyor. Diğer kablosuz iletişim yöntemlerine göre ele geçirilmesi daha zor olsa da, hala bazı güvenlik açıklarına karşı hassas olabilir. NFC özellikli telefonlar, Apple Pay veya Google Pay gibi ek güvenlik önlemleriyle desteklendiğinde daha güvenli olabilir. Bu hizmetler sadece etkinleştirildiğinde çalışır ve hesap bilgilerini korur. Ayrıca, kaybolan bir cihazı uzaktan devre dışı bırakmak da kolaydır.

Akıllı saatler, kısa PIN kodları dışında ek kimlik doğrulama eksikliği nedeniyle NFC ödemelerinde bazı sorunlara yol açabilir. Çünkü saatin bilekte olması, bir nevi kimlik doğrulama gibi düşünülse de, çalınabilirlik ve sınırlı güvenlik önlemleri göz önüne alındığında her zaman güvenli bir yöntem olmayabilir.