Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda cep telefonu kullanımı, öğretmenlerin kıyafet tercihleri ve zorunlu eğitim süresine ilişkin açıklamalarda bulundu.
AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, sınıfta cep telefonu kullanımına ilişkin öğretmenlere de uyarı yapıldığını açıkladı.
“DERSTE CEP TELEFONU KULLANMAYIN”
Okullarda cep telefonu kullanımına yönelik uygulamaya değinen Tekin, Türkiye’nin bu konuda adım atan ilk ülkelerden biri olduğunu belirtti.
Bazı öğretmenlerin sınıfta cep telefonu kullanımını abarttığını ifade eden Tekin, öğretmenlerin de ders sırasında cep telefonu kullanmamaları konusunda uyarıldığını söyledi.
ÖĞRETMENLERE BEYAZ ÖNLÜK TAVSİYESİ
Bakan Tekin, öğretmenlerin giyim kuşamına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada zaman zaman gündeme gelen kıyafet tercihleriyle ilgili konuşan Tekin, öğretmenlere beyaz önlük giymelerini tavsiye ettiklerini belirtti.
12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM AÇIKLAMASI
Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin süresine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
Bakanlığın kısa vadede 12 yıllık zorunlu eğitimin kısaltılması yönünde bir çalışmasının bulunmadığını belirten Tekin, toplumsal uzlaşı sağlanması halinde bu konuda ileride bir adım atılabileceğini ifade etti.



