Bu düzenleme, ikinci el araç piyasasındaki fiyat artışını kontrol altına almayı amaçlıyordu ancak artık gerekliliği sorgulanıyor. 2022'den beri uygulanan bu sınırlama, özellikle satışları etkilemiş ve belirsizlik yaratmıştı. Temmuz ayına yaklaşırken, bu sınırlamanın uzatılıp uzatılmayacağı büyük merak konusu haline geldi.

Isparta'da Tekmeli Yumruklu Kavgada 3 Kişi Yaralandı Isparta'da Tekmeli Yumruklu Kavgada 3 Kişi Yaralandı

15 Eylül 2022'de başlayan ve iki kez uzatılan '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi, ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyat artışını engellemeyi hedefliyordu. Ancak bu düzenleme, hem bireyleri hem de kurumları zor durumda bıraktı. Temmuz ayı yaklaşırken, bu sınırlamanın yeniden uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bu sınırlamanın artık işlevini yitirdiğini belirtti. Zira, araçların artık daha kolay bulunabildiği bir döneme girildiği için, bu kısıtlamanın gerekli olmadığı düşünülüyor. Bozkurt, sınırlamanın uzatılmaması gerektiğini ve bu konuda ilgili bakanlığa taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Uygulamanın artık uzatılmaması gerektiğini savunan Bozkurt, benzer durumların yaşanmaması için yılda üçten fazla araç alım satımı yapanların ticari faaliyet olarak değerlendirilmesi ve bu kazançlar üzerinden vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Otomotiv pazarındaki durgunluğun ise öngörülen bir durum olduğunu belirten Bozkurt, önümüzdeki aylarda bu durgunluğun devam edeceğini öngördüklerini ifade etti.

Haber Merkezi