Prim eksiği olanlara erken emeklilik müjdesi!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim eksiği olan vatandaşlara yönelik erken emeklilik imkanı sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu.

Bu hamle, özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emeklilik şartlarını tamamlayamayan milyonlarca kişi için yeni bir umut kaynağı olabilir.

Türkiye'de sosyal güvenlik sistemini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, BAĞ-KUR kapsamında sigortalı olan yaklaşık 3 milyon kişi için emeklilik şartlarında önemli bir değişiklik yapılması planlanıyor.

Bu değişiklikle, kuaför, berber, mahalle bakkalı ve ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafın emeklilik için gereken prim gün sayısı 9000'den 7200'e düşürülecek.

BAĞ-KUR SİGORTALILARINA MÜJDE  

Yeni düzenleme, BAĞ-KUR sigortalılarının emeklilik yollarını önemli ölçüde kolaylaştıracak.

Daha önce 9000 prim günü gereken emeklilik şartı, belirli meslek grupları için 7200 güne indirilerek, birçok küçük esnafın erken emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürecek. Bu değişiklik, sadece küçük esnafı değil, 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olmuş bağımsız çalışan avukatlar gibi diğer meslek gruplarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor.

ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

8 Eylül 1999 öncesi BAĞ-KUR kapsamında çalışmaya başlayan erkek sigortalılar, 7200 prim gününü tamamlamışlarsa, emeklilik haklarına kavuşabilecekler.

Daha az prim günü olanlar ise, 7200 günü tamamladıklarında emekli olabilecekler. Ayrıca, son 3,5 yıl içinde BAĞ-KUR'dan SSK'ya geçiş yapmış ve 7200 günü tamamlamış kişiler de bu düzenlemeden yararlanabilecek.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin olarak, yeni düzenlemenin bütçe disiplini doğrultusunda gerçekleştirileceğini ve BAĞ-KUR'lu sigortalılara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacağını belirtti.

Bu düzenleme ile BAĞ-KUR'da 9000 olan prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi hedefleniyor.

Başkan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda yaptığı konuşmada, emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi duyurdu.

Bu açıklama ile emekliler, maaş, ikramiye ve promosyon ödemelerini ve takvimlerini merakla takip ediliyor. Diğer yandan promosyon ödeme miktarları araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte son güncellemeler ile promosyon detayları...

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ''Emeklilere kamu bankalarını promosyon ödemesi promosyon ödemesi 8-12 bin lira arasında olacak'' dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde katlanarak artan emekli sayısına rağmen emeklilerin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Daha önce olmayan bayram ikramiyesini, bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik.

Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere, milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız.''

Buna göre; Emekliye bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

YENİ PROMOSYON TUTARI 15 BİN TL'YE ULAŞTI

Emekli maaşlarına yapılan zamlarla birlikte, 2024 mart ayında ING Türkiye promosyon tutarını 15 bin TL'ye güncelledi.

Bu doğrultuda ING Türkiye'ye emekli maaşını taşıyan emekliler 15 bin TL'ye varan nakit promosyon fırsatından yararlanabilecek.

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor. Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını ise iade ediliyor. Bankaların son açıkladığı emekli maaşı promosyonları ise şöyle

ŞU ANDA BANKALARDA EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PROMOSYON TUTARLARI NE KADAR?

Şu anda bankaların promosyon ödemeleri 3.500 TL’den başlayıp 15.000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

EN YÜKSEK PROMOSYONU VEREN BANKA HANGİSİ?

İŞ BANKASI

1 Ocak - 31 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan emeklilere 7.500 TL' ye varan nakit promosyon veriliyor.

DENİZBANK 

Emekli aylığını DenizBank'tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 5.000 TL'ye varan nakit promosyon fırsatı sunuluyor.

ZİRAAT BANKASI

Maaşını Ziraat Bankası’na taşıyan emeklilere 3 yıllık peşin 5 bin TL’ye varan promosyon ödemesi yapılıyor.

 QNB FİNANSBANK

 QNB Finansbank, 8.000 TL 'ye varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 9.200 TL'ye varan emekli promosyonu veriyor.

GARANTİ

WhatsApp, İnternetsiz İletişim İmkanı Sunacak WhatsApp, İnternetsiz İletişim İmkanı Sunacak

Maaşını 31 Mart tarihine kadar Garanti Bankası’na taşıyanlara 7.500 TL'ye varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 TL’lik harcamaya 1.000 TL bonus veriliyor. Toplamda 8500 TL’ye varan hoş geldin paketi bulunuyor.

AKBANK 

SGK emekli maaşını Akbank'tan alanlara 10.000 TL’ye varan promosyona ek 2.500 TL chip-para ile birlikte Toplamda 12.500 TL ödül fırsatı veriliyor.

10 Ocak 2024 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında kampanyaya katılan emeklilere koşulsuz 10.000 TL’ye varan nakit promosyon, otomatik fatura talimatına 5.000 TL’ye varan ek nakit promosyon fırsatı sunuluyor. Böylelikle emeklilere 15.000 TL'ye varan nakit promosyon veriliyor.

YAPI KREDİ

 Maaşını 31 Mart 2024 tarihine kadar Yapı Kredi’ye taşıyanlara toplamda 12.500 TL’ye varan promosyon ödemesi yapılıyor