Cican'ın açıklamalarına göre, futbolda taktiğin ne kadar iyi olduğu ve ne kadar iyi çalışıldığı, başarılı olma şansını doğrudan etkiliyor. Özellikle duran topların, maç içerisinde önemli anlardan biri olduğunu belirten Cican, teknik direktörlerin futbolcularına duran topları nasıl kullanmaları gerektiği konusunda taktikler verdiğini ifade etti.

Kornerlerin futbolda en tehlikeli ve en fazla kullanılan duran toplar olduğunu belirten Cican, bir futbolcunun korner kullanırken elini kaldırmasının anlamını şu şekilde açıkladı: “Kullanıyorum, hazır olun” şeklinde yorumlanabileceğini belirtti. Ancak asıl detay, futbolcuların korner sırasında kaldırdığı elin, topun nereye gönderileceğini işaret ettiği taktikleri olduğunu vurguladı. Cican;" Misal ile anlatacak olursak içeriye doğru atacaksa sol elini, ceza sahası dışında olan oyuncu kornerden topa vuracaksa sağ elini gibi" dedi.

Döviz Piyasasında TL Denge Kazanıyor Döviz Piyasasında TL Denge Kazanıyor

Rakip takımın hangi kolun ne anlama geldiğini bilmesinin imkansız olduğunu ifade eden Cican, futbolcuların bu taktikleri kendi idmanlarında belirleyip maç esnasında uyguladıklarını söyledi.

Son olarak, korner taktiğinin ne kadar başarılı olduğunun sorgulanabileceğini belirten Cican, korner sırasında ceza alanında gol atmanın zorluğuna da değindi. Ancak, futbolseverler artık korner sırasında futbolcuların neden el kaldırdıklarını daha iyi anlayacak" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur