Isparta'da bugün ( 18 Mayıs 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 18 Mayıs 2024) vefat edenler

Örnek olarak, Kocaeli Şehir Hastanesi, sadece 5 ay içinde gider borusu patlama ve tavan çökme gibi teknik sorunlarla karşılaştı. Gaziantep Şehir Hastanesi ise 9 Ekim'de hasta kabulüne başladı. Son olarak, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı, sekiz kez ertelenmesinin ardından dört gün önce gerçekleşti. İzmir Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte, bu yıl içinde toplam üç yeni şehir hastanesi hizmete açılmış oldu. Ülke genelindeki toplam şehir hastanesi sayısı ise 17'ye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı'nın 2022 Sağlık İstatistikleri Yıllığı'na göre, Türkiye genelinde 262 bin hasta yatağı bulunuyor. Bu yatakların 163 bini Sağlık Bakanlığı hastanelerinde yer alırken, 27 bin 815'i şehir hastanelerine ait. 2023'e kadar 14 şehir hastanesinde 22 bin 670 hasta yatağı bulunurken, 2023 yılında açılan 3 yeni şehir hastanesi ile yüklenici firmalara 5 bin 145 hasta yatağı daha eklendi.

Ancak, bazı illerde şehir hastanelerinin varlığına rağmen doktor sıkıntısı yaşanıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İş Yeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, "Şehir hastanesi sorunu çözüyorsa, şehir hastanesi olan illerde hiçbir sorun olmaması gerekiyor. Adana, Mersin, Kocaeli, Isparta gibi illerde şehir hastaneleri bulunmasına rağmen doktor eksikliği yaşanıyor." şeklinde eleştirilerde bulundu. Yalçınkaya, ayrıca şehir hastanelerinin kamu bütçesine büyük bir yük getirdiğini ve emek sömürüsü üzerine inşa edildiğini dile getirerek, bu hastanelerin sağlık bakanlığının bütçesine olumsuz etkileri olduğunu vurguladı