İçişleri Bakanlığı, cep telefonuyla araç kullanan ve bu anları sosyal medyada paylaşan sürücülere yönelik sert bir yaptırım paketi açıkladı: ilk tespit anında 5.000 TL, ikinci kez aynı suçu işlerse 10.000 TL ceza uygulanacak. Üçüncü kez aynı davranış tekrarlanırsa ise ehliyete 30 gün süreyle el konulacak.

Ayrıca vatandaşların denetimde etkin rol alması hedefleniyor. Bakanlık, “Gereği Yapıldı” adlı mobil uygulama ile ihbar kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla kaydettikleri görüntüleri uygulama üzerinden göndererek asayiş ve trafik ihbarında bulunabilecek.

Isparta'da 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı
Isparta'da 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, hem can güvenliğini hem de toplumsal sorumluluğu güçlendirmek istediklerini belirtiyor. Uygulama ve cezalar, yolda dikkatsizliğin ve sosyal medyada “anlık paylaşım” bahanesinin yol açtığı risklere karşı caydırıcı bir adım olarak sunuluyor.

Sürücülere düşen basit mesaj ise net: direksiyon başındayken telefon elinizdeyse hem para cezası hem de ehliyet kaybı riskiyle karşı karşıyasınız paylaşmadan önce bir kez daha düşünün.

Kaynak: Haber Merkezi