Türkiye’nin yerli otomobil markası Togg, ilk araç modeli olan T10X'i 2024 yılında yani önümüzdeki yıl tam anlamıyla piyasaya sürecek. Togg T10X modelinden satın almak isteyen herkes kurasız satışlardan yararlanabilecek. 

Geçtiğimiz mart ayından itibaren teslimatları başlayan Togg'da ilk satışlar kura çekilerek yapılmıştı. Ancak artık Togg sahibi olmak isteyenler kura ile belirlenmeyecek.

Bununla birlikte, Gemlik'te yer alan Togg Teknoloji Kampüsü'nden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Togg'un günlük üretim kapasitesinin Ekim ayından bu yana çift vardiyayla 280 adede kadar çıktığı ortaya çıktı. Üstelik üretimin bu hızla ilerlemesi halinde 2024'te 80 bin adedin üzerine çıkması öngörülüyor.

TOGG GENEL SATIŞLARI NASIL YAPILACAK? 

Peki, gelecek yıl başlaması planlanan Togg T10X modelinin genel satışları nasıl yapılacak? Satışlarda önceliğin bu yıl kurayla belirlenen 20 bin asilin ardından sıra bekleyen 20 bin yedek talihlinin olacağı belirtiliyor. Üretimin 80 bin adedi bulması durumundaysa kalan 60 bin araç kurasız bir şekilde satılacak.

Murat Bağçeci, 25 günlük yaşam savaşını kaybetti Murat Bağçeci, 25 günlük yaşam savaşını kaybetti

Togg satışları, markanın mobil uygulaması Trumore üzerinden sipariş aracılığıyla yapılacak. Trumore üzerinden sipariş veren müşteriler, aracını adeta 'ilmek ilmek' örecek; renginden koltuk döşemelerine ve elektrikli motor gücüne kadar seçim yapabilecek.

KRİPTO PARA İLE ÖDEME YAPILABİLECEK 

Bir diğer merak edilen konu ise Togg satışlarında ödeme nasıl yapılıyor? Yeni Şafak gazetesinin derlediği bilgilere göre, TruID ile peşinatı yatırılan ve tasarlanan otomobil belirtilen tarih aralığında müşteriye ulaşacak.

Peşinat fiyatı ise bu yıl 60 bin TL'ydi ancak gelecek yıl peşinat bedelinin ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Bununla birlikte, peşinatın AVAX Coin olarak ödenebildiğini belirtelim.

TOGG SEDAN MODELİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR 

Öte yandan, Togg'un sedan modeli de geliyor. Demo üretimleri yılın son çeyreğine yetişecekken, sedan modelin kodu 'T10S' olacak. Sedan aracın SUV modele kıyasla daha uygun fiyatlı olması bekleniyor.

Togg, T10X'i 2025 yılında Avrupa pazarında satışa sunmayı planlıyor. Ardından ihracatın diğer kıta ve bölgelere yayılması bekleniyor.