Isparta’da 200 gram ekmek 10 liradan 12,5 liraya çıktı. %25’lik bu artış, ekonomik şartlar göz önüne alındığında çok da şaşırtıcı değil. Ancak bir başka temel gıda olan simit için aynı şeyi söylemek mümkün mü?

Fiyat Artıyor, Kalite ve Hijyen Dibe Vuruyor!

Şimdi işin bir de hijyen ve üretim kalitesi boyutu var. Isparta’da bir fırından alınan zeytinli poğaçanın içinden tel fırça parçası çıktı! Poğaçayı yerken sert bir cismin olduğunu fark eden vatandaş, gördüğü manzara karşısında adeta şok geçirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 400 Uzman Çavuş Alacak Sahil Güvenlik Komutanlığı 400 Uzman Çavuş Alacak

Unlu mamullere zam yapılırken, vatandaşın hijyenik koşullarda üretilmiş, sağlıklı gıdaya ulaşması da sağlanmalı değil mi?

Bir vatandaş aldığı ekmeği, simidi ya da poğaçayı yerken içinden ne çıkacağını düşünmek zorunda mı? Denetimler nerede? Halk sağlığını korumakla yükümlü kurumlar neden harekete geçmiyor?

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, 2024 yılında 6 bin 444 işletmeye 7 bin 921 denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, bu denetimlerde 943 numune alındığını, 81 işyerine toplamda 3 milyon TL’nin üzerinde ceza kesildiğini açıkladı.

Alo 174 Gıda Hattı’na gelen ihbarlar sonrası 847 bin lira ceza uygulandığını da ifade eden Tuğrul, vatandaşların gördükleri en küçük hijyen kusurlarını bile yetkililere bildirmesi gerektiğini vurguladı.

Artık sadece fiyat artışıyla değil, kalite ve hijyen konusuyla da ilgilenilmeli! İnsanlar parasını ödeyip  aldığı sağlıksız ürün tüketmek zorunda bırakılmamalı.

Fatih Kaplan
Köşe Taşları

Kaynak: HABER MERKEZİ