Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu

Zeybek, sürücülerin güvenliği için sık sık mola vermenin önemini vurguladı.

Uzun süreli araç kullanmanın yol hipnozuna neden olabileceğini belirten Zeybek, "Araba kullanırken ilerleyen her dakikada sürücünün dikkati yavaş yavaş azalır," dedi. Yorgunluk ve uyku hali gibi durumların sürücüler için tehlike oluşturduğunu ifade eden Zeybek, "Uykunun açılacağı, yorgunluğun atılacağı şekilde sık sık mola verilmesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

Araç kullanırken dikkatin dağılması, yolun monotonluğu ve uzun süre hareketsiz kalmanın sürücüleri yol hipnozuna sokabileceğini belirten Zeybek, "Sürücülerin güvenliği için bu durumlara karşı tedbir alınması gerekiyor," dedi.

Uzun mesafe yolculukları için planlama yapmanın, belirli aralıklarla mola vermeyi ihmal etmemenin ve dinlenmiş olarak yola çıkmanın önemine dikkat çeken Zeybek, sürücülerin yolculuk sırasında dikkatlerini toplamaları için şu önerilerde bulundu: her iki saatte bir veya 200-250 kilometre aralıklarla mola vermek, araçtan inip yürüyüş yapmak veya çay, kahve gibi uyku açıcı içecekler tüketmek.

Zeybek, sürücülerin güvenli ve rahat bir yolculuk geçirmeleri için bu önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini bir kez daha vurguladı

Muhabir: Ali Rıza Cesur