Isparta’da 49 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kurulan Gazze’ye Destek Çadırında vatandaşlar sırayla her gün nöbet tutuyor. Çadır ilk kurulduğu günden bu yana düzenli olarak vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. Her gün Filistin için yapılan farklı eylem ve görsellerle Filistin halkının uğradığı zulme dikkat çekiliyor.

Bu eylemlerden biri de Filistin için ne yapabiliriz diye vatandaşın görüşünü almak oldu. Çadırın hemen yanında bırakılan bir defterle vatandaştan, Filistin halkının uğradığı zulmün nasıl önüne geçeriz diye fikir ve görüşlerinin yazılması isteniyor.

Isparta'ya Hafta Sonu Yağış Bekleniyor Isparta'ya Hafta Sonu Yağış Bekleniyor

Isparta’da vatandaşlar da bu öneri ve dileklerini akıl yürüterek deftere aktardı. Şimdiye kadar birçok vatandaşın görüşlerini kendi el yazısıyla yazarak paylaştığı defterde pek çok ilginç çözüm önerileri sunuldu. Defterde bazı vatandaşlar Filistin’e gitmek için gönüllü askerlik yapılması gerektiğini belirtirken, bazı vatandaşlar ise İsrail menşeili ürünlerinin tam listesinin vatandaşlarla paylaşılarak yapılan boykotun daha da büyütülmesini talep etti. Kimi vatandas ise Türk topraklarında yaşanan terör sorununa dikkkat çekti.

Aralarında öğrencilerden, 65 yaş üstü vatandaşlara kadar pek çok kişinin önerilerinin sunulduğu deftere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de görüşlerini paylaşarak söz konusu deftere not düştüler.

İşte pek çok farklı kesim ve yaş grubundan,  kalem kalem vatandaşın Filistin’de yaşanan zulüm için eleştiri ve çözüm önerileri:

Haber/ Ali Rıza Cesur