Sağlıkta şiddete kesinlikle karşı olduklarını ve bu konuda hükümetin biran evvel bir yasa çıkarması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, sadece yasa çıkarmakla değil tüm hastane ve sağlık tesislerinde giriş ve çıkışların daha kontrollü olması gerektiğini, elini kolunu sallayarak kimsenin girmemesi gerektiğini ve güvenlikçilerin daha dikkatli çalışması hatta güvenliğin artırılması gerektiğini dile getirdiler.

Isparta'da FETÖ'den Aranan 2 Kişi Yakalandı Isparta'da FETÖ'den Aranan 2 Kişi Yakalandı

Bu arada tüm hekimlerin Konya’da doktor ve sekreterin ölümü ile sonuçlanan olay sonrasında bugün başlattıkları işi bırakma tepkileri sonrasında hastanelerin acillerinin dışında diğer birimlerin çalışmadığı, doktorların poliklinik yapmadığını görüldü.

Küçük Bebeklerinin olduğunu belirten bir vatandaş bebeğim dün gece ateşlendi sabaha kadar ağrısından durmadı bu sabah çocuğumuzu hastaneye getiriyoruz polikliniği bırak acilde bile kimse yok. Bizlerde sağlıkta şiddete karşıyız bunu yapanlarında sonuna kadar ceza almasını istiyoruz fakat bu küçük bebeğin suçu günahı ne hastaneye kadar geldik doktor olmadığını söylediler çaresiz bir şekilde geri dönüyoruz maalesef ki dedi.

Bazı vatandaşlar ise  ilaç yazdırmak için gittikleri sağlık ocaklarından eli boş dönmeleri üzerine tepki göstererek şunları söylediler. ‘Tüm sağlık çalışanlarının psikolojisini anlıyoruz, onlara hak veriyoruz, kesinlikle sağlıkta şiddete karşıyız ama biz vatandaşların suçu ne? Tansiyon ilacı yazdıracağım yazdıramıyorum, bir başka vatandaşın acil kullanması gereken ilacı var doktor ilaç yazmıyor, poliklinik yapmıyor, biz vatandaşlarda maalesef mağduruz.” dediler.