Yalvaç'ta şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve park sorunlarına çözüm üretmek amacıyla yeni bir trafik düzenlemesi hayata geçirildi. Belediye Başkanı Mustafa Kodal tarafından duyurulan uygulamayla birlikte bazı cadde ve sokaklarda tek yön trafiğe geçildi, belirli noktalarda ise park yasağı getirildi.

Başkan Kodal, alınan kararların geçtiğimiz günlerde Trafik Komisyonu tarafından onaylandığını ve sahada gerekli işaretleme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Yeni düzenlemelerin sürücülerin dikkatine sunulduğunu belirten Kodal, trafik güvenliği ve şehir içi ulaşımda akıcılığın sağlanması adına bu adımların elzem olduğunu vurguladı.

Park Yasağı Getirilen Alanlar:

Yeşilçınar Bulvarı (Çınaraltı Mevkii’nden Rampalı Çarşı’ya kadar)

Mescit Sokak (Pisidia Otel karşısından Çeşme Sokak köşesine kadar)

Yeşilçınar Bulvarı’nın Fabrika Caddesi ile Aşağı Sokak arasında kalan bölümü

Tek Yön Uygulaması Başlayan Güzergâhlar:

Yeşilçınar Bulvarı (Fabrika Caddesi – Aşağı Sokak arası)

Gündüz Sokak, Dülgerbaki 3-4 Sokaklar, Yeniyol Sokak

Eski Belediye, Yağhane ve Çaybaşı Caddeleri

Kültür Merkezi – Yoğurt Pazarı arası

Kaymakam Açıkgöz’den Özel Gereksinimli Vatandaşa Ziyaret
Kaymakam Açıkgöz’den Özel Gereksinimli Vatandaşa Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Müze Ardı, Sağlık, Ziraat Bankası, Alemdar ve Çeşme Sokaklar

Dülgerbaki 3 Sokak (Yeşilçınar Bulvarı → Gazipaşa Caddesi)

Dülgerbaki 4 Sokak (Gazipaşa Caddesi → Yeşilçınar Bulvarı)

Çeşme Sokak (Yeşilçınar Bulvarı → Mescit Caddesi)

Eski Belediye Caddesi (Çaybaşı yönü)

Yağhane Caddesi ve İnan Sokak (Hastane Caddesi yönü)

Çaybaşı ve Uluyol Caddeleri (Gazipaşa yönü)

Başkan Kodal, “İlçemizde daha düzenli ve güvenli bir trafik yapısı oluşturmak için bu adımı attık. Sürücülerimizin iş birliği, uygulamanın başarısı açısından büyük önem taşıyor. Gösterilecek anlayış için şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni trafik düzenlemesinin Yalvaç halkına hayırlı olması temenni edilirken, vatandaşlardan kurallara uymaları konusunda hassasiyet göstermeleri istendi.

Muhabir: Afşın Topçu